BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Επιδοτούμενη πρόσληψη νέων επιστημόνων από τον ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών», με στόχο τη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, για άνεργους πτυχιούχους έως 35 ετών.

Επιδοτούμενη πρόσληψη νέων επιστημόνων από τον ΟΑΕΔ

1
0
Mια σημαντική «ανάσα» στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάσχεση της ανεργίας, προσφέρει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο αφορά νέους επιστήμονες μέχρι 35 ετών. To πρόγραμμα προβλέπει εργασία για 27 μήνες υποχρεωτικά, με επιδότηση της επιχείρησης για 24 μήνες με το ποσό των 25 ευρώ τη μέρα για όσους προσληφθέντες είναι 24-35 ετών ή 20 ευρώ τη μέρα για όσους είναι κάτω των 24 ετών. Οι αιτήσεις από τις επιχειρήσεις ήδη άρχισαν να υποβάλλονται και το πρόγραμμα θα λήξει μέχρι να καλυφθούν οι 5.000 θέσεις εργασίας.
Βασικός στόχος στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών», όπως ονομάζεται, είναι η δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων έως 35 ετών. Οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού

Βρείτε εδώ τη σχετική Πρόσκληση ΟΑΕΔ με όλες τις λεπτομέρειες.pdf
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία