BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Τελευταίος κύκλος για επενδύσεις αναπτυξιακού ως 30 Ιουλίου

Ο τελευταίο κύκλος αιτήσεων για τον Αναπτυξιακό Νόµο είναι αυτός που λήγει στις 30 Ιουλίου, προτού ενεργοποιηθεί τον ερχόµενο Ιανουάριο το νέο πλαίσιο για τις επιδοτήσεις, το οποίο παρουσιάστηκε την περασµένη εβδοµάδα στη συνεδρίαση του υπουργικού συµβουλίου.

8-9-a_2

Γιώργος Κοντονής

29
0

Με το εν λόγω νοµοσχέδιο µάλιστα, προβλέπεται να εισαχθούν πρώτη φορά κίνητρα κεφαλαιακής µορφής σε τοµείς όπως η αγροδιατροφή και σε επενδύσεις που θα χαρακτηριστούν «Εµβληµατικές Εξαιρετικής Σηµασίας».Όσον αφορά τώρα τις προκηρύξεις που τρέχουν για αιτήσεις αυτό το διάστηµα, αυτές είναι δύο:

 

«Γενική Επιχειρηµατικότητα»

Ο προϋπολογισµός για αυτό το καθεστώς ενίσχυσης ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 120 εκατ. ευρώ αφορούν τα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηµατοδοτικής µίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δηµιουργούµενης απασχόλησης και προέρχονται από τον Προϋπολογισµό ∆ηµοσίων Επενδύσεων και τα 280 εκατ. ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

 

«Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις»

Ο προϋπολογισµός γι’ αυτό το καθεστώς ενίσχυσης ανέρχεται στα 405 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 400 εκατ. ευρώ αφορούν τα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηµατοδοτικής µίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δηµιουργούµενης απασχόλησης και προέρχονται από τον Προϋπολογισµό ∆ηµοσίων Επενδύσεων και τα 5 εκατ. ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία