BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό, αυτόνομο τρακτέρ της Monarch ορόσημο της βιώσιμης γεωργίας

Η αμερικανική Monarch Tractor παρουσίασε χθες, 8 Δεκεμβρίου, ένα από τα πιο σύγχρονα τρακτέρ της εποχής. Με συστήματα ενεργής νοημοσύνης, μηδενικούς ρύπους και διασφαλισμένα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που επιβάλλει ο κλάδος της αυτόνομης γεωργίας, το ηλεκτρικό και αυτόνομο Monarch είναι αδιαμφισβήτητα «έξυπνο».

large_dmove_Trac4

Βασίλης Σοφός

107
0

Η Monarch Tractor παρουσίασε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό, αυτόνομο- αλλά προαιρετικά και με οδηγό- τρακτέρ της. Γνώμονας για την ενσωμάτωση των χαρακτηριστικών που φέρει το συγκεκριμένο τρακτέρ οι πολλές προκλήσεις, όπως η έλλειψη εργατικού δυναμικού και οι επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος, οι ανησυχίες για την ασφάλεια, οι αυξημένες απαιτήσεις για βιωσιμότητα και άλλα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το Monarch Tractor αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα συνδυάζοντας την ηλεκτροκίνηση, τον αυτοματισμό, τη μηχανική μάθηση και την ανάλυση δεδομένων για να βελτιώσει τις υπάρχουσες δραστηριότητες του αγρότη, να αυξήσει την παραγωγικότητα και την ασφάλεια της εργασίας και να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις για τη μείωση του γενικού κόστους και των εκπομπών.



«Το Monarch Tractor συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας με πρωτοφανή χαρακτηριστικά ευφυΐας, τεχνολογίας και ασφάλειας», δήλωσε ο Praveen Penmetsa, συνιδρυτής & διευθύνων σύμβουλος της Monarch Tractor.

«Συγκεντρώσαμε μια ομάδα αγροτών παγκόσμιας κλάσης, μηχανικούς και επιστήμονες για να ανταποκριθούμε στις σημερινές γεωργικές απαιτήσεις και ενδυναμώνουμε τους αγρότες δίνοντάς τους έξυπνα εργαλεία για τη συλλογή περισσότερων προγνωστικών δεδομένων για την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών, για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Εκατοντάδες αγρότες έχουν εγγραφεί για να λάβουν ένα Monarch Tractor και ανυπομονούμε να προσφέρουμε ένα νέο επίπεδο βιωσιμότητας και αποτελεσματικότητας στις υπάρχουσες εκμεταλλεύσεις τους», δήλωσε ο ίδιος.



Σύμφωνα με την εταιρεία, το Monarch Tractor είναι 100% ηλεκτρικό και έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων ενώ χρησιμεύει παράλληλα ως 3 σε 1 εργαλείο ηλεκτροδότησης που λειτουργεί όχι μόνο ως τρακτέρ, αλλά, με επιπλέον αποθήκευση, ενεργεί ως ATV και έχει τις δυνατότητες να λειτουργεί ως ισχυρή γεννήτρια στο πεδίο. Μπορεί να λειτουργήσει με ή χωρίς οδηγό. Πάντως, η εταιρεία χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη αυτόνομη τεχνολογία για να παρέχει λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού και προαιρετικού προγράμματος οδήγησης. Έτσι, το τρακτέρ μπορεί να εκτελέσει προγραμματισμένες εργασίες χωρίς οδηγό ή, από την άλλη, ο χειριστής μπορεί να χρησιμοποιήσει τις διαδραστικές λειτουργίες αυτοματισμού της Monarch, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών Gesture και Shadow, ώστε το τρακτέρ να ακολουθήσει έναν εργαζόμενο εντός του πεδίου.

Επιπρόσθετα, είναι εξοπλισμένο με χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως προστασία σύγκρουση, ασφάλεια PTO βασισμένη σε κάμερες 360 ° για να διατηρούνται οι εργασίες ομαλές και οι εργαζόμενοι ασφαλείς, μέρα-νύχτα. Αρκετά ενδιαφέρον είναι ακόμη ο ώριμος πλέον τρόπος συλλογής δεδομένων.



Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, το Monarch Tractor συλλέγει και αναλύει πάνω από 240 GB δεδομένων κάθε μέρα στο πεδίο. Μπορεί να συνεργαστεί με τα τρέχοντα εργαλεία των αγροτών καθώς και με την επόμενη γενιά έξυπνων εργαλείων. Οι αισθητήρες και οι φωτογραφίες υποβάλλονται σε επεξεργασία για να παρέχουν κρίσιμα σημεία δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προσαρμογές υλοποίησης σε πραγματικό χρόνο, καθώς και μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις απόδοσης, τρέχοντα στάδια ανάπτυξης και άλλες μετρήσεις για την υγεία των φυτών και των καλλιεργειών.

Χρησιμοποιώντας τη μηχανική μάθηση, το τρακτέρ είναι σε θέση να αφομοιώσει αυτά τα δεδομένα και να παρέχει μακροπρόθεσμη ανάλυση της υγείας όλου του πεδίου, βελτιώνοντας την ακρίβεια όσο περισσότερο «σκανάρει» το πεδίο.



Επιπλέον, τα δεδομένα που συλλέγονται αποθηκεύονται με ασφάλεια στην πλατφόρμα της Monarch. Μέσω smartphone ή άλλης προσωπικής συσκευής, οι χρήστες λαμβάνουν ειδοποιήσεις από το τρακτέρ, ενημερώσεις σχετικά με τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες, λεπτομερείς αναφορές λειτουργίας και άλλες πληροφορίες προς διευκόλυνση στη λήψη αποφάσεων από τον αγρότη.



Πόσο αποτελεσματικό είναι βάσει της ισχύος του; Η εταιρεία αναφέρει ότι το τρακτέρ παρέχει ισχύ 40 ίππων για 10 ώρες εργασίας και μέγιστη ισχύ 70 ίππων για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία