BACK TO
TOP
Τεχνολογία

FPT Cursor X: Ο «σκεπτόμενος» κινητήρας για τα αγροτικά οχήματα από τη CNH

Ο φουτουριστικός εναλλακτικού καυσίμου κινητήρας Cursor X αναπτύχθηκε από κοινού από την ομάδα της FPT Industrial μαζί με το τμήμα Industrial Design Center του ομίλου CNH και τώρα έρχεται να πάρει το αριστείο του από τον θεσμό Good Design Award για την αρχιτεκτονική του αλλά και τον τρόπο χρήσης στον οποίο προσβλέπει.

CNHImage12292-03_2

Βασίλης Σοφός

119
0

Το Cursor X, η καινοτόμος αρθρωτή κινητήρια μονάδα της FPT Industrial, τιμάται με το βραβείο Good Design 2020, του θεσμού που διευθύνεται από το Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Σικάγο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αρχιτεκτονικής Σχεδιασμού.



Με την πρώτη παρουσίασή του να τοποθετείται το 2018, στην εκδήλωση Tech Day, ο κινητήρας Cursor X αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο η FPT Industrial έχει συλλάβει την ιδέα της καινοτομίας του μέλλοντος. Δημιούργησε έτσι έναν κινητήρα που θα προσαρμόζεται για να παρέχει την καταλληλότερη λύση για την επιχείρηση και τον πελάτη, είτε βασίζεται στο φυσικό αέριο, στο υδρογόνο ή στην μπαταρία. Ο Cursor X έχει το ίδιο μέγεθος με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, με μια αρθρωτή αρχιτεκτονική που επιτρέπει εύκολη συναρμολόγηση και ενσωμάτωση στα οχήματα ενώ η συντήρησή του διατηρείται φθηνή.

Πολλαπλή εφαρμογή: ατελείωτες δυνατότητες

Χάρη στο ευρύ φάσμα των επιλογών τοποθέτησης, το κινητήριο αυτό σύνολο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ενέργεια για πρόσφυση, βοηθητικά συστήματα, εργαλεία και PTO σε οποιοδήποτε είδος οχήματος ή μηχανήματος, από φορτηγά μέχρι ειδικά τρακτέρ του μέλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ο κινητήρας έχει την ικανότητα αυτομάθησης και παρέχει σημαντική πληροφόρηση για περαιτέρω εξελίξεις στο σχεδιασμό υλικού και λογισμικού. Είναι εξοπλισμένος με επεξεργαστές και αισθητήρες που αναγνωρίζουν ανωμαλίες, αναλύουν τη φθορά και προβλέπουν τις ανάγκες συντήρησης. «Είμαστε πολύ περήφανοι που λαμβάνουμε το βραβείο Good Design 2020», λέει ο David Wilkie, επικεφαλής του ειδικού τμήματος της CNH.



«Ο σχεδιασμός ενός πρωτότυπου κινητήρα είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό. Επαναπροσδιορίζει εντελώς τον κινητήρα όπως τον γνωρίζουμε. Δημιουργία καθαρής ρομποτικής εμφάνισης που αντικατοπτρίζει την τεχνολογία εντός. Το βραβείο αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας να πραγματοποιήσουμε καινοτόμες ιδέες για να φωτίσουμε το μέλλον μας. Χάρη στην αρθρωτή του προσέγγιση, ο Cursor X είναι έτοιμος να γίνει ο πρωταγωνιστής σε κάθε αποστολή, εμπνέοντας την επόμενη εποχή», ανέφερε ο ίδιος.

«Το Cursor X είναι μια νέα κινητήρια μονάδα, ικανή να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε διαθέσιμη και πάνω απ 'όλα βιώσιμη πηγή ενέργειας. Μπορεί έτσι να λειτουργήσει με μπαταρία. Μπορεί όμως να γίνει και ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης και να συνδυαστεί με φυσικό αέριο για αυτονομία 800 χιλιομέτρων», δήλωσε ο Egle Panzella, διευθυντικό στέλεχος της FPT Industrial.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία