BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αμπελουργικά New Holland μεθανίου, για ένα μπουκάλι κρασί μηδενικού αποτυπώματος

Στο Piedmont, το κελάρι Fontanafredda και ο κατασκευαστής κινητήρων FPT αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να παράγουν το πρώτο μπουκάλι Barolo μηδενικών εκπομπών για τον εορτασμό του έτους 2025.

fpt_industrial_and_fontanafredda_join_forces_for_the_worlds_first_zero_emissions_barolo_wine_vintage_579629__1_

Βασίλης Σοφός

234
0

Συνεργασία με την εταιρεία FPT Industrial αποκτά το ιταλικό οινοποιείο Fontanafredda για την κατασκευή δύο ειδικών μοντέλων ερπυστριοφόρων τρακτέρ μεθανίου New Holland.



Πιο συγκεκριμένα, ο ειδικός στους κινητήρες του ομίλου CNH Industrial ( Case IH και New Holland μεταξύ άλλων), FPT και το κτήμα Fontanafredda των 20 εκταρίων, που ιδρύθηκε από τον Victor-Emannuel II, τον πρώτο βασιλιά της Ιταλίας, το 1858, υπέγραψε συνεργασία για την προμήθεια δύο τρακτέρ New Holland TK Méthane Power.



Η New Holland, φυσικά, προσφέρει ήδη ένα μοναδικό μοντέλο 180 ίππων που λειτουργεί με μεθάνιο αλλά δεν είναι κατάλληλο για τον αμπελουργικό κλάδο.



Τα δύο μοντέα TK Methane Power θα είναι έτοιμα, σύμμφωνα με την εταιρεία, στο τέλος της τριετούς αυτής συνεργασίας. Θα φιλοξενούν έναν κινητήρα F28 με ισχύ 75 ίππων και μέγιστη ροπή 330 Nm.



Λόγω της πλήρους καύσης του βιομεθανίου, η μονάδα θα στερείται EGR, FAP και SCR που ενσωματώνουν σήμερα οι κατασκευάστριες στα πετρελαιοκίνητα τρακτέρ τους για τον περιορισμό των ρυπογόνων εκπομπών.

Αυτά τα δύο τρακτέρ θα αφιερωθούν στην καλλιέργεια της Vigna La Rosa, η οποία παράγει το κραασί Barolo στο κτήμα ενώ το μεθάνιο, παραγόμενο από γεωργικά απόβλητα, θα έχει ουδέτερο αντίκτυπο άνθρακα, επειδή προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία