BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στα προϊόντα της AgXtend του ομίλου CNH ο ελληνικός αναλυτής της Augmenta

Ο όμιλος CNH ανακοινώνει την ολοκλήρωση της απόκτησης μειοψηφικής συμμετοχής από την ελληνική νεοφυή επιχείρηση Augmenta, η οποία έχει αναπτύξει τον καινοτόμο αναλυτή πεδίου πολλών εφαρμογών.

augmenta-1

Βασίλης Σοφός

185
0

Στρατηγικός εταίρος της ελληνικής νεοφυούς επιχείρησης Augmenta γίνεται στο εξής ο όμιλος CNH, ο οποίος αποκτά μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία με έναν από τους πιο καινοτόμους αναλυτές πεδίου για τρακτέρ και άλλα μηχανήματα. Η συνεργασία επρόκειτο μάλιστα στο μέλλον να προχωρήσει και σε από κοινού έρευνα και ανάπτυξη αυτοματοποιημένων συστημάτων ανίχνευσης καλλιέργειας με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία ήδη χρησιμοποιείται στον αναλυτή της Augmenta.

Σύμφωνα με τον όμιλο CNH, αυτή η συνεργασία αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της συνεχιζόμενης δέσμευσης της CNH Industrial να επενδύει σε προηγμένες γεωργικές τεχνολογίες για να ενισχύσει ολόκληρη τη γκάμα προϊόντων της, προσφέροντας έτσι στους πελάτες της γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε γεωργικές καινοτομίες οι οποίες ενισχύουν τόσο την παραγωγικότητα όσο και την αειφορία. Φυσικά, έτσι ενισχύεται περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της AgXtend.



Η τεχνολογική λύση της Augmenta βασίζεται σε έναν αισθητήρα που τοποθείται στην οροφή και περιέχει πολυφασματικές κάμερες 4K που σαρώνουν το χωράφι κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για τον ακριβή υπολογισμό του τι ακριβώς χρειάζεται η καλλιέργεια όσον αφορά τα λιπάσματα ή τα προϊόντα φυτοπροστασίας. Αυτή η συνταγή εφαρμογής μεταβλητού ρυθμού σε πραγματικό χρόνο μεταδίδεται στο μηχάνημα αμέσως, μειώνοντας έτσι την απαιτούμενη ποσότητα τέτοιων προϊόντων, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος και ενισχύοντας βιώσιμες πρακτικές.

Το προηγμένο αυτό σύστημα, συμβατό με ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών, συμπεριλαμβανομένων μικρών και μεγάλων κόκκων, βαμβακιού, ρυζιού και ζαχαροκάλαμου, όχι μόνο αναλύει την κατάσταση της καλλιέργειας - συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης της κατάστασης του φυλλώματος και διαφόρων άλλων οπτικών προτύπων- αλλά αντισταθμίζει περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την ανάλυση, όπως τα επίπεδα φωτός.



Επιπλέον, τα δεδομένα από το σύστημα μεταδίδονται αυτόματα μέσω cloud, για εύκολη διαχείριση και ανάλυση. Εναλλακτικά, τα ίδια δεδομένα μπορούν να εξαχθούν σε τυπική μορφή σε άλλα συστήματα διαχείρισης καλλιέργειας. Η Augmenta έχει έδρα στο Παρίσι, τη Γαλλία, και με γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης βρίσκεται στην Αθήνα.



Η εταιρεία επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ανάπτυξη λύσεων γεωργίας ακριβείας με βάση κυρίως τη τεχνητή νοημοσύνη. Μέχρι σήμερα, τα προϊόντα της Εταιρείας βρίσκονται σε 16 χώρες σε όλη τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία και τώρα η τεχνολογία της Augmenta θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως μέσω του χαρτοφυλακίου της μπράντας AgXtend του ομίλου CNH.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία