BACK TO
TOP
Τεχνολογία

AutoDock: Νέα πατέντα του ομίλου AGCO για αλλαγή κεφαλής σε 5 δεύτερα

Το καινοτόμο σύστημα, αναπτυγμένο από τον όμιλο AGCO, θα προσφέρεται για τις κεφαλές DynaFlex 9300 και 3300 και τις αλωνιστικές Fendt Ideal, εξοικονομώντας σημαντικό χρόνο κατά τη διαδικασία αλλαγής.

Fendt-Idea-9T-Picture

Βασίλης Σοφός

34
0

Ο όμιλος AGCO παρουσιάζει το σύστημα σύνδεσης κεφαλής AutoDock για τις νέες αλωνιστικές Fendt IDEAL. Το αυτόματο σύστημα AutoDock για σύνδεση και αποσύνδεση κεφαλών, είναι μια επιλογή εξοικονόμησης χρόνου που ενσωματώνεται προαιρετικά στις κεφαλές DynaFlex 9300 και 3300. «Οι αγρότες πρέπει να υπολογίζουν κάθε λεπτό κατά τη διάρκεια της συγκομιδής και η χρήση του AutoDock μπορεί να εξοικονομήσει αρκετές ώρες σε μια σεζόν για χειριστές που αλλάζουν συχνά κεφαλές», λέει ο Kevin Forth, ανώτερος διευθυντής μάρκετινγκ του ομίλου AGCO.

«Ένα άγγιγμα στο τερματικό της καμπίνας ξεκινά τη διαδικασία του AutoDock των πέντε δευτερολέπτων, εξαλείφοντας τις διαδρομές για τον χειριστή από την καμπίνα στην κεφαλή», τονίζει ο ίδιος.

Αυτοματοποίηση της διαδικασίας συγκομιδής

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε αυτήν την τεχνολογία, επειδή είναι ένα βασικό πρώτο βήμα για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας συγκομιδής στο μέλλον», λέει ο Forth. «Και είναι μια ωραία συνέχεια του συστήματος διεύθυνσης με joystick, IDEALdrive, που είναι ένα άλλο παράδειγμα έξυπνων τεχνολογιών του ομίλου AGCO για τους αγρότες».



Το σύστημα σύνδεσης κεφαλής AutoDock εξαλείφει τη δουλειά της χειροκίνητης ανύψωσης και προσάρτησης ή αποσύνδεσης των κινητών μερών, μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί δύο λεπτά ή περισσότερο κάθε φορά που μια κεφαή συνδέεται ή αποσυνδέεται. Αντ 'αυτού, ο χειριστής κάνει ελιγμούς με την αλωνιστική στην κεφαλή, ανυψώνει την κεφαλή από το έδαφος και μετά απλώς πατάει το εικονίδιο προσάρτησης στον πίνακα ελέγχου της οθόνης αφής.

Μονός ζεύκτης

Το πάτημα του εικονιδίου αποσύνδεσης αντιστρέφει τη διαδικασία όταν είναι ώρα να αφαιρεθεί η κεφαλή. «Η αλλαγή κεφαλών δεν είναι μόνο χρονοβόρα, αλλά μπορεί να είναι και μια βρώμικη, κουραστική δουλειά», λέει ο Forth. Η λοιπόν παραμονή στην καμπίνα επιτρέπει στον χειριστή να αποφύγει την επαφή με τη σκόνη και το υδραυλικό λάδι, με τα οποία αναπόφευκτα θα ερχόταν σε επαφή. Το AutoDock μειώνει επίσης την ανάγκη ενός δεύτερου ατόμου στο έδαφος, για να συνδέσει χειροκίνητα τα εξαρτήματα, κάτι που μπορεί να φέρει σφάλματα, ακόμη και τραυματισμούς.

Πλάτος κεφαλής και ευαισθησία για τον έλεγχο ύψους κεφαλής

Μόλις προγραμματιστούν οι πρώτες ρυθμίσεις της κεφαλής στον υπολογιστή της αλωνιστικής, ο χειριστής επιλέγει απλά τη συγκεκριμένη κεφαλή και το μηχάνημα κάνει αυτόματα τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το πλάτος της κεφαλής και την ευαισθησία για τον έλεγχο ύψους κεφαλής, συνεπώς όλο αυτό εξοικονομεί ακόμη περισσότερο χρόνο.

Διαθέσιμο για όλες τις αλωνιστικές IDEAL

Το σύστημα AutoDock μπορεί να παραγγελθεί προαιρετικά για όλες τις αλωνιστικές Fendt IDEAL. Διατίθεται για την κεφαλή DynaFlex 9300 και τις κεφαλές καλαμποκιού 3300, εξοπλισμένες με οδηγούς AutoDock και προσαρμογείς για το εξάρτημα πολλαπλών ζεύξεων. Οι κεφαλές DynaFlex 9300 διατίθενται σε πέντε πλάτη κοπής, από 30 έως 50 πόδια. Οι κεφαλές καλαμποκιού 3300 διατίθενται σε μοντέλα τεμαχισμού και μη τεμαχισμού με απόσταση σειράς 30 ιντσών σε διαμορφώσεις οκτώ, 12 και 16 σειρών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία