BACK TO
TOP
Τεχνολογία

AGCO, Bosch, BASF και Raven στον στοχευμένο ψεκασμό για εξοικονόμηση εισροών και βιωσιμότητα

Ο όμιλος AGCO συνεργάζεται με τις Bosch, BASF και Raven σε ένα νέο πρότζεκτ που στόχο έχει να αποδείξει πως ο στοχευμένος ψεκασμός μεμονωνένα στο φυτό κάνει την προστασία του τελευταίου πιο αποδοτική, μειώνονται παράλληλα τα κόστη ενώ προωθείται και η βιωσιμότητα.

59edd5bf9946904a158b4587_1572334040_web_it-IT

Βασίλης Σοφός

36
0

Η AGCO έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας (PoC) με την Robert Bosch GmbH, την BASF Digital Farming και την Raven Industries Inc., με στόχο την αξιολόγηση της στοχευμένης τεχνολογίας ψεκασμού για να καταστήσει την εφαρμογή προϊόντων προστασίας φυτών πιο αποτελεσματική και αποτελεσματική μειώνοντας τα κόστη και οδηγώντας σε περιβαλλοντική βιωσιμότητα του πεδίου.

Τεχνολογία ανίχνευσης σε πραγματικό χρόνο

Για να υποστηρίξει τη μειωμένη εφαρμογή ζιζανιοκτόνων, ο στοχευμένος ψεκασμός PoC θα επικεντρωθεί στην τεχνολογία ανίχνευσης σε πραγματικό χρόνο για τη λήψη αποφάσεων για την προστασία των καλλιεργειών. Με την ανίχνευση ζιζανίων σε καλλιέργειες, μέρα ή νύχτα, αυτή η τεχνολογία θα εκτελεί ακριβή στοχευμένη τοποθέτηση προϊόντος σε κάθε φυτό ξεχωριστά.

Βελτίωση της κερδοφορίας των αγροτών

Εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη, ο στοχευμένος ψεκασμός συμβάλλει στην ενίσχυση της κερδοφορίας των γεωργών, αφού η τεχνολογία ψεκάζει ζιζανιοκτόνο μόνο όπου χρειάζεται. Αυτό καθιστά τη χρήση αποτελεσματικών ζιζανιοκτόνων πιο προσιτή, επιτρέποντας πολύ καλύτερο έλεγχο των ζιζανίων.

Εντωμεταξύ, όπου χρησιμοποιούνται ήδη ενισχυμένα ζιζανιοκτόνα, το ψεκαστικό θα μειώνει τον όγκο ψεκασμού και, κατ΄επέκταση, το κόστος. Η αρχική ιδέα αξιολογείται σε ψεκαστικό Fendt Rogator στην Ευρώπη με τα πλάνα να λένει ότι το πρότζεκτ θα ταξιδέψει και στη Βόρεια Αμερική το 2022.

«Η προσπάθεια αυτή στοχεύει στην επικύρωση στοχευμένων λύσεων ψεκασμού, παρέχοντας μείωση στη χρήση του προϊόντος για να επιτευχθούν τα ίδια αποτελέσματα με τον συμβατικό τόσο πριν όσο και μετά την εμφάνιση του προβλήματος, με την ευελιξία του ψεκασμού να προσφέρεται μέρα ή νύχτα», δήλωσε ο Seth Crawford, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής γεωργίας ακριβείας και ψηφιακών λύσεων του ομίλου AGCO.

Bosch, Xarvio και Raven προσφέρουν τις γνώσεις τους

Σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία εξοπλισμού εφαρμογών της AGCO, η Bosch προσφέρει δυνατότητες σε επίπεδο hardware, machine learning και τεχνητής νοημοσύνης αλλά και άλλων ψηφιακών υπηρεσιών. Το Xarvio Digital Farming Solutions παρέχει μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα λήψης αποφάσεων για διαχείριση ζιζανίων και βελτιστοποίηση καλλιεργειών.

Από την άλλη μεριά, η Raven Applied Technology δεσμεύεται για την αποτελεσματικότητα του ψεκαστικού και τις λειτουργικές αποδόσεις που επιτρέπουν περαιτέρω ακριβή έλεγχο των χημικών ουσιών για στοχευμένες εφαρμογές ψεκασμού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία