BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μικρές διαστάσεις, ισχυρότερα μοτέρ για τα βραβευμένα στην EIMA 2021 Antonio Carraro Tora

Η ιταλική φίρμα αναγνωρίζεται στην τελευταία απονομή βραβείων καινοτομίας για το μικρών διαστάσεων τρακτέρ Tora SRX 5800/6800, το οποίο έρχεται με Stage V κινητήρα και άλλα νέα σύγχρονα χαρακτηριστικά για την γεωργία.

photo5_2_2

349
1

Άνετα, γρήγορα και με φιλικότητα προς το περιβάλλον περνάει τα στενά σημεία στον αμπελώνα ή στον οπωρώνα η νέα γενιά των τρακτέρ Tora της Antonio Carraro, η οποία βραβεύεται μάλιστα στην τελευταία απονομή βραβείων καινοτομίας της έκθεσης EIMA 2021.

Βασικό πλεονέκτημα της νέας σειράς SRX 5800/6800 Tora το γεγονός ότι το τρακτέρ έχει τις ίδιες διαστάσεις της προηγούμενης σειράς, ακόμη και αν ο κινητήρας του είναι τώρα εξοπλισμένος με φίλτρο DPF -για να συμμορφώνεται με τον κανονισμό εκπομπών Stage V- και έχει περισσότερη ισχύ. Επιπλέον, διαθέτει υδραυλικό κύκλωμα υψηλής ικανότητας, αναστρέψιμο κάθισμα και μπορεί να εξοπλιστεί με καμπίνα.

Αναλυτικότερα, με δύο επιλογές στην ισχύ του κινητήρα, σε 52 και 66 ίππους, διατίθενται σε 5 διαφορετικές εκδόσεις, με αρθρωτό ή μονοκόμματο πλαίσιο ACTIO, διπλής ή μονής κατεύθυνσης, με αψίδα ή με καμπίνα. Η σειρά Tora είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του εργοστασίου Antonio Carraro, όπου στόχος ήταν να δημιουργήσει μοντέλα με σύγχρονα χαρακτηριστικά και καινούριες τεχνικές λύσεις σε αυτές τις ιπποδυνάμεις.



Η ιδέα της σειράς Tora, ξεκίνησε από την ανάγκη της δημιουργίας ενός τρακτέρ το οποίο θα μπορούσε να εξασφαλίσει στον χειριστή τη μεγαλύτερη άνεση κατά τη διάρκεια της εργασίας του διατηρώντας ταυτόχρονα τον εξαιρετικά συμπαγή εξωτερικό όγκο του και τις διαστάσεις του. Το εργοστάσιο Antonio Carraro πρωτοπορεί λοιπόν δημιουργώντας τρακτέρ με κινητήρες Φάσης V χωρίς να μεταβάλλει τις διαστάσεις.

Θέση οδήγησης

Άνετη με πολλές δυνατότητες, η θέση οδήγησης είναι τοποθετημένη σε ένα πλαίσιο επάνω σε Silent block που περιορίζει τους κραδασμούς. Επιπλέον, η απουσία λεβιέδων στο κέντρο διευκολύνει την πρόσβαση στο τρακτέρ και εγγυάται μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων για τον χειριστή. Το ταμπλό είναι εξοπλισμένο με μια κομψή, λειτουργική έγχρωμη οθόνη όπου εμφανίζονται όλα τα δεδομένα.

Κινητήρες και υδραυλική ισχύς

Ο κινητήρας φάσης V (Yanmar με 4 κυλίνδρους), 52 ή 66 ίππους, έχει μελετηθεί με λεπτομέρεια προκειμένου να μην επηρεάσει τις συμπαγής διαστάσεις του τρακτέρ και την άνεση του χειριστή. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της σειράς Tora είναι η αυξημένη υδραυλική ισχύς που έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες αγρότες, καθώς είναι εξοπλισμένο με έως και 5 παροχές διπλής ενεργείας και συνεχούς ροής λαδιού, και έτσι δίνει τη δυνατότητα στο χειριστή να χρησιμοποιήσει υπέρ σύγχρονο εξοπλισμό και πιο εξειδικευμένο εξοπλισμό όπως τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση αμπελώνων ή τα μηχανήματα κλαδέματος.

Καμπίνα REDCAB

Η νέα καμπίνα (προαιρετική) είναι ηχομονωμένη και διαθέτει στάνταρ σύστημα κλιματισμού ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενου. Ο κλιματισμός, με ηλεκτρονικά χειριστήρια, ρυθμίζεται από μια οθόνη στην οροφή με 6 περσίδες αέρα που πετυχαίνουν την ψύξη διευκολύνοντας έτσι τον χειριστή όσο το δυνατόν περισσότερο.



Η μέγιστη ορατότητα επιτυγχάνεται με μία κατασκευή (δομή) που μειώνει στο ελάχιστο την αίσθηση της ταχύτητας. Επίσης τα μοντέλα compact είναι διαθέσιμα ακόμη και στην αρθρωτή έκδοση (έως 98 εκ.). Το συνολικό κωνικό σχήμα της καμπίνας της επιτρέπει να διεισδύει εύκολα ανάμεσα σε σειρές καλλιεργειών σε πλαγιές χωρίς να τα καταστρέφει.

Σύστημα RGS TM Rev-Guide

Το σύστημα RGS TM Rev-Guide, είναι το πε- ριστρεφόμενο σύστημα οδήγησης AC, με περιστρεφόμενο κάθισμα και τιμόνι που αναστρέφει την κατεύθυνση οδήγησης σε λίγα δευτερόλεπτα για να λειτουργεί αποτελεσματικά με οποιοδήποτε παρελκόμενο. Απλώς περιστρέψτε το κάθισμα, το τιμόνι, το ταμπλό και τα πεντάλ 180°.

Τα τρακτέρ της Antonio Carraro διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Παναγιώτης Κατσαρός ΑΕΤΒΕ (τηλ. 2310/723792-3)

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

20-12-2022 23:37ΖΑΧΑΡΊΑΣ ΣΑΡΙΚΑΚΗΣ

Ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο τρακτέρ 66 ίπων, αυτή τη στιγμή έχω το Μιστράλ 50 της λαντίνι το οποίο θέλω να δώσω.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία