BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα ηλεκτρικά παρελκόμενα της Nobili στις πρώτες εφαρμογές εντός πεδίου

Στην έκθεση EIMA, 19-23 Οκτωβρίου, ο Ιταλός κατασκευαστής θα παρουσιάσει και επίσημα το E-Sprayer, το πρώτο 100% ηλεκτρικό ψεκαστικό για οπωρώνες και αμπελώνες.

13a__nobili_e-sprayer_work05

Βασίλης Σοφός

45
0

Καμία ανάγκη για PTO, λάδι ή κιβώτιο ταχυτήτων αλλά απαιτήσεις σε ρεύμα 700v (DC), που παρέχεται από τη γεννήτρια E-Source αναπτυγμένη από τον όμιλο CNHi, έχει το αμιγώς ηλεκτρικό ψεκαστικό E-Sprayer που λανσάρει στην επερχόμενη EIMA η ιταλική εταιρεία Nobili.

Εξοπλισμένο με δεξαμενή 1.000 λίτρων, το ελεγχόμενο μέσω ISObus ψεκαστικό είναι εξοπλισμένο με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν για την αντλία και έναν για την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διάταξη του ανεμιστήρα. Ο χειριστής μπορεί να αλλάξει την ταχύτητα του ανεμιστήρα και να ρυθμίσε τη ροή αέρα από την καμπίνα.



Η Nobili θα παρουσιάσει επίσης ένα δεύτερο ηλεκτρικό μηχάνημα, το E-Mulcher, ικανό να τεμαχίζει διαφορετικούς τύπους και όγκους βλάστησης, με τον ηλεκτροκινητήρα που αυτό διαθέτει να εξασφαλίζει ότι η ταχύτητα περιστροφής του ρότορα παραμένει σταθερή σε μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Η έλλειψη μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων τόσο στο E-Sprayer όσο και στο E-Mulcher δεν επιτρέπει μόνο στο τρακτέρ να κάνει πολύ πιο μικρές στροφές (ακτίνα στροφής) στο κεφαλάρι, αλλά συμβάλλει επίσης στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Οι δοκιμές πεδίου με το E-Sprayer δείχνουν μάλιστα εξοικονόμηση έως 34% ανά 10 στρέμματα και έως 31% ανά 10 στρέμματα με το E-Mulcher.



Τα δύο ηλεκτρικά παρελκομενα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δοκιμές σε διάφορες συνθήκες και καλλιέργειες στη βόρεια Ιταλία, ενώ αμφότερα τα μοντέλα θα παρουσιαστούν, όπως προείπαμε, δίπλα στους 1.350 εκθέτες που θα συμμετάσχουν στην 44η έκθεση EIMA, από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία