BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με δύο βραβεία EIMA τιμάται η ελληνική Augmenta για τον καινοτόμο αναλυτή πεδίου

Η τεχνολογική λύση της Augmenta βασίζεται σε έναν αισθητήρα που τοποθείται στην οροφή και περιέχει πολυφασματικές κάμερες 4K που σαρώνουν το χωράφι κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για τον ακριβή υπολογισμό του τι ακριβώς χρειάζεται η καλλιέργεια όσον αφορά τα λιπάσματα ή τα προϊόντα φυτοπροστασίας

610a83ec0f3511daf8a81cc3_Why_have_drones_failed_to_take_off_-_Thum

Βασίλης Σοφός

9
0

«Ήμασταν μια startup εταιρεία μόλις πριν από λίγα χρόνια. Χάρη στην αφοσίωση και στον ενθουσιασμό των αντιπροσώπων μας και των απλών αγροτών, η ιδέα της γεωργίας επαυξημένης πραγματικότητας είναι τώρα έτοιμη να φέρει πραγματική επανάσταση στον αγροτικό κλάδο», δήλωσε ένας από τους Έλληνες ιδρυτές της εταιρείας Augmenta, που λαμβάνει τα βραβεία «Technological Innovation» και «Blue Award» στη φετινή φυσικής παρουσίας έκθεση EIMA 2021 στην Μπολόνια.



Το σύστημα της Augmenta είναι η πρώτη στον κόσμο συσκευή ελέγχου VRA (Εφαρμογή Μεταβλητού Ρυθμού) που βασίζεται σε κάμερα και, σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό μηχανικής όρασης και τεχνητής νοημοσύνης, προσφέρει στους αγρότες πλήρως αυτόματη, χωρίς παρέμβαση, οικονομική λειτουργία ακριβείας. Αναλυτικότερα, πρόκειται για μια συσκευή φιλοσοφίας «Plug and Play» η οποία μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων σε κανονικό τρακτέρ εξοπλισμένο με κατάλληλο διανομέα ή ψεκαστικό μεταβλητής ταχύτητας. Λειτουργεί σαρώνοντας το χωράφι μπροστά καθώς ο αγρότης οδηγεί.



Λαμβάνοντας υπόψη τις παραλλαγές στην υγεία των καλλιεργειών, οι αλγόριθμοι καθορίζουν τη βέλτιστη ποσότητα λιπάσματος που απαιτείται για το μέγιστο δυναμικό ανάπτυξης. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται αμέσως για τον έλεγχο του διανομέα/ψεκαστικου, και στη συνέχεια εφαρμόζονται διαφορετικές ποσότητες λιπάσματος ανάλογα με τις ανάγκες. Όλα είναι αυτόματα και γίνονται εν κινήσει με ένα μόνο πέρασμα.



Συνολικά, το σύστημα βελτιώνει τόσο τη βιωσιμότητα όσο και την κερδοφορία επειδή μειώνει τις εισροές χημικών και τα απόβλητα, ενώ ενισχύει την παραγωγικότητα και τα κέρδη. Η εταιρεία λέει ότι το σύστημα έχει επιτύχει μέση μείωση στη χρήση αζώτου κατά 9% σε μια ποικιλία καλλιεργειών. Υποστηρίζει επίσης εξοικονόμηση 20% σε ρυθμιστές ανάπτυξης φυτών και 15% σε ξηραντικά. Αυτό προσθέτει αύξηση της απόδοσης κατά 2%. Το σύστημα είναι εγκλωβισμένο σε ένα κουτί αλουμινίου τοποθετημένο στην οροφή του τρακτέρ. Υποστηρίζεται ότι είναι εύκολο στη λειτουργία και αυτοβαθμονομείται.




Σε μια αποκλειστική εκδήλωση μετά το πέρας του ωραρίου επίσκεψης της EIMA για εκθέτες, που πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές Palazzo Re Enzo στο κέντρο της Μπολόνια, ο Γενικός Διευθυντής της Augmenta, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, δέχτηκε ευγενικά το βραβείο εκ μέρους του Γιώργου Βαρβαρέλη και της εταιρείας που ίδρυσαν και οι δύο. «Ο Γιώργος και εγώ είμαστε πολύ περήφανοι που η ομάδα της Augmenta έχει αναγνωριστεί για την πραγματικά εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει», είπε ο κ. Ευαγγελόπουλος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία