BACK TO
TOP
Τεχνολογία

AGCO και Syngenta επενδύουν στην Greeneye Technology για ψεκασμό με τεχνητή νοημοσύνη

Η AGCO έχει εξασφαλίσει μετοχική επένδυση 2,9% στην Greeneye Technology, μια ισραηλινή εταιρεία που έχει αναπτύξει ένα σύστημα ψεκασμού ακριβείας βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη για την ανίχνευση και τον εντοπισμό μεμονωμένων ζιζανίων με ταχύτητες έως και 20 χλμ./ώρα. Το σύστημα υποστηρίζεται ότι μειώνει τη χρήση χημικών έως και 90%.

56__greeneye_funding_round_1_-_greeneye_camera

Βασίλης Σοφός

195
0

Ένα χρόνο πριν η Syngenta επένδυσε στην πρωτοπόρο ισραηλινή εταιρεία Greeneye. Ο όμιλος AGCO (Fendt, Massey Ferguson and Valtra) αποφασίζει να στηρίξει τον φιλικό προς το περιβάλλον ψεκασμό ακριβείας με την βοήθεια της ίδιας ισραηλινής εταιρείας, η οποία έχει αναπτύξει ένα σύστημα σχεδιασμένο για ενσωμάτωση σε οποιαδήποτε μάρκα ή μέγεθος ψεκαστικού και χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό και τον ψεκασμό -σε πραγματικό χρόνο-, ζιζανίων με ακρίβεια 95,7%.



Η επένδυση θα αξιοποιηθεί για την προώθηση των αναλυτικών δυνατοτήτων της τεχνολογίας και την επέκταση της χρήσης της σε νέες καλλιέργειες. Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει να διπλασιάσει το μέγεθος της ομάδας έρευνας και ανάπυξης στο Ισραήλ. «Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην αποστολή μας να μειώσουμε δραματικά τη χρήση χημικών στη γεωργία και να αυξήσουμε την κερδοφορία και την παραγωγικότητα για τους αγρότες», σχολιάζει ο Nadav Bocher, Διευθύνων Σύμβουλος της Greeneye Technology. «Ο ψεκασμός ακριβείας έχει να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ουσιαστική μας μετάβαση σε ένα βιώσιμο σύστημα παραγωγής τροφίμων και αυτή η επένδυση σηματοδοτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη του κλάδου ότι η Greeneye είναι η εταιρεία που θα ηγηθεί».



Ο επικεφαλής της AGCO, Eric Hansotia, λέει ότι υπάρχουν πολλές αναδυόμενες τεχνολογίες γύρω από τον ψεκασμό ακριβείας. «Η Greeneye έχει διαφοροποιηθεί με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της προσέγγισης για την εγκατάσταση του συστήματος ψεκασμού ακριβείας στα υπάρχοντα μοντέλα ψεκαστικών των αγροτών», σχολιάζει. «Αυτό ευθυγραμμίζεται με την πρώτη μας προσέγγιση και είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους είμαστε ενθουσιασμένοι που γίναμε μέλος της ομάδας της Greeneye», αναφέρει.

Η Greeneye, που ιδρύθηκε το 2017 στο Τελ Αβίβ, ξεκίνησε την ανάπτυξη της τεχνολογία της τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Η AGCO, η μητρική εταιρεία των Fendt, Massey Ferguson και Valtra, δεν είναι ο μόνος επενδυτής στον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης 22 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού, όπως αναφέρθηκε, έχει δίπλα της και την Syngenta.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία