BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέος κινητήρας από την John Deere και την Deutz για τη νέα γενιά τρακτέρ

Ο κατασκευαστής John Deere Power Systems ολοκληρώνει τη γκάμα των τετρακύλινδρων κινητήρων με το μοντέλο JD4 των 4 λίτρων, προσφέροντας ισχύ από 84 έως 156 ίππους, ένα σύνολο ανεπτυγμένο από κοινού με την Deutz.

index-20210224-184627-Deutz-cover

Βασίλης Σοφός

3597
0

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας 4 λίτρων JD4 της John Deere Power Systems, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Deutz, είναι πολύ πιο συμπαγής από τη συνηθισμένη μονάδα 4,5 λίτρων της μάρκας. Μετά τη συνεργασία που ξεκίνησε το 2020 με τον Γερμανό κατασκευαστή κινητήρων Deutz για την ανάπτυξη ενός τετρακύλινδρου κινητήρα, η John Deere Power Systems παρουσιάζει τη νέα της μονάδα JD4 με κυβισμό 4 λίτρων.

Με ισχύ από 84 έως 156 ίππους, αυτός ο κινητήρας δύο βαλβίδων ανά κύλινδρο είναι εξοπλισμένος με ψεκασμό υψηλής πίεσης common rail και τούρμπο. Στην έκδοσή του που πληροί το πρότυπο εκπομπών Stage V, έχει τη διάκριση της παράκαμψης της ανακυκλοφορίας καυσαερίων (EGR), που είναι μια νέα προσέγγιση για την John Deere. Ο κατασκευαστής του κινητήρα ανακοινώνει επίσης την άφιξη μιας μονάδας έγχυσης πρόσθετου υγρού AdBlue με βελτιωμένη αξιοπιστία.



Το διάστημα σέρβις για αυτόν τον κινητήρα αυξάνεται σε 750 ώρες και ακόμη και 1000 ώρες για ορισμένες εφαρμογές. Ο κινητήρας JD4, λέει η John Deere, επωφελείται επίσης από τις συμπαγείς διαστάσεις, με την κατασκευάστρια να ανακοινώνει μείωση 20-30% στο αποτύπωμα και 100 κιλά σε βάρος, σε σύγκριση με το γνωστό single-turbo των 4,5 λίτρων. Αυτά τα χαρακτηριστικά δείχνουν την υιοθέτηση αυτού του νέου κινητήρα για τις μελλοντικές γενιές των συμπαγών τρακτέρ της μάρκας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία