BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στους διανομείς της Rauch εργοστασιακά οι αισθητήρες Isaria της Fritzmeier

Οι εταιρείες Rauch και Fritzmeier ανοίγουν νέες προοπτικές στην γεωργία ακριβείας, με τον διανομέα Aero της Rauch να ενσωματώνει εκ του εργοστασίου τον αισθητήρα Isaria να καταγράφει συνεχώς τις καλλιέργειες και να στέλνει ασύρματα στο διανομέα την απαραίτητη συνταγή που έχουν ανάγκη τα φυτά.

AERO_Rauch_Duengerstreuer_8716_w

Βασίλης Σοφός

485
0

Rauch και Fritzmeier είναι οι πρώτοι που προσφέρουν λιπασματοδιανομείς με εργοστασιακά εγκατεστημένους αισθητήρες φυτών. Οι αισθητήρες ISARIA Pro Compact είναι τοποθετημένοι στη χοάνη λιπασματοδιανομής με ειδικά στηρίγματα και ιδανικά τοποθετημένοι κατά την παραγωγή του μηχανήματος της Rauch.

Τα ηλεκτρονικά στοιχεία του αισθητήρα και η καλωδίωση δρομολογούνται καθαρά, με εργοστασιακό τρόπο, σφραγισμένα στο μηχάνημα και συνδεδεμένα με την πλεξούδα καλωδίωσης. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι αισθητήρες καλλιέργειας χρησιμοποιούνται μόνο με τον λιπασματοδιανομέα, αυτή η ιδέα είναι ένα λογικό βήμα, όπως επισημαίνουν οι δύο εταιρείες. Για τη χρήση, ααρκεί ο διανομέας να είναι συνδεδεμένος στο τρακτέρ, όπως και το ISOBUS.



Η αλλαγή του τρακτέρ είναι επίσης εντελώς απλή. Δεν υπάρχει πρόσθετη εγκατάσταση στον εξωτερικό καθρέφτη ή στο μπροστινό υδραυλικό σύστημα, δεν υπάρχει πρόσθετο τερματικό ή καλώδια που πρέπει να τοποθετηθούν.

Ο αισθητήρας Isaria PRO Compact είναι ιδανικός για τη μέτρηση του δείκτη βιομάζας και του δείκτη παροχής Ν. Οι αισθητήρες στα αριστερά και δεξιά του δοχείου διασποράς καταγράφουν τις καλλιέργειες κατά τη διέλευση του χωραφιού, ενώ ο υπολογισμένος ρυθμός εφαρμογής στόχου μεταδίδεται διαδικτυακά στον λιπασματοδιανομέα, ο οποίος προσαρμόζει αμέσως την εφαρμογή στις διατροφικές ανάγκες των φυτών σε μικρή κλίμακα.



Σε περιόδους που η λίπανση περιορίζεται ολοένα και περισσότερο, οι τιμές των λιπασμάτων είναι υψηλές και οι απαιτήσεις για προστασία του περιβάλλοντος αυξάνονται, η ιδέα ενός ενσωματωμένου αισθητήρα φυτών είναι ένα άλλο εργαλείο που επιτρέπει στις προσανατολισμένες στο μέλλον γεωργικές δραστηριότητες να λειτουργούν λογικά και οικονομικά.

Πηγή: moderner-landwirt

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία