Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Επεκτείνει τις επιλογές εφαρμογής στους διανομείς της Axent η Rauch

Το σύστημα EMC της Rauch μετρά συνεχώς τη ροπή των δίσκων διασποράς και, χάρη στην ηλεκτρονική ρύθμιση της πλάκας δοσομέτρησης, επιτρέπει την ακριβή εφαρμογή λιπάσματος με μεγάλη ποικιλία τύπου ροής. Αυτό δίνει τώρα και τη δυνατότητα εφαρμογής με επάλειψη ασβέστη για τα μηχανήματα Axent.

1615509-601949

Βασίλης Σοφός

89
0

Η τεχνολογία EMC της Rauch για τον διανομέα μεγάλης επιφάνειας Axent μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί και για την επάλειψη ασβέστη. Με την τεχνολογία του ηλεκτρονικού ελέγχου ροής μάζας EMC, η Rauch προσφέρει μια ιδέα για την πολύ ακριβή και αποτελεσματική εφαρμογή των λιπασμάτων.Κατά τη λειτουργία, το EMC μετρά συνεχώς τη ροπή των δίσκων διασποράς και, χάρη στην ηλεκτρονική ρύθμιση της πλάκας μέτρησης, επιτρέπει την εφαρμογή λιπάσματος με ποικίλες ρυθμίσεις ροής. Αυτός ο έλεγχος EMC, ο οποίος έχει δοκιμαστεί εδώ και πολλά χρόνια, είναι τώρα διαθέσιμος και για το γενικό σύστημα διασποράς Axent και επομένως και για τη διασπορά ασβέστη και οργανικού λιπάσματος.

Ακριβής εφαρμογή ασβέστη μέσω GPS

Οι συμβατικοί ασβεστοδιανομείς δεν λειτουργούν με πολύ ακριβή δοσολογία και σπάνια έχουν ρύθμιση. Η ακρίβεια της εφαρμογής είναι επομένως μόνο εν μέρει εγγυημένη με διαφορετικές πυκνότητες, υγρασία, μεγέθη κόκκων και σβώλους με ασβέστη ή ανομοιογενή οργανικά λιπάσματα, εξηγεί η εταιρεία. Η σωστή παροχή ασβέστη προσαρμοσμένη στον τύπο του εδάφους γίνεται όλο και πιο σημαντική στις αροτραίες καλλιέργειες. Ένα σωστό επίπεδο pH στο έδαφος αυξάνει σημαντικά την απόδοση των θρεπτικών ουσιών και την αντοχή στην ξηρασία. Έτσι, η εφαρμογή ασβέστη που είναι ακριβής σε ένα μέρος της περιοχής είναι η βέλτιστη μέθοδος.Ωστόσο, στην περίπτωση ακριβούς εφαρμογής ασβέστη μερικής περιοχής μέσω GPS, ο ρυθμός εφαρμογής μπορεί να ποικίλλει σημαντικά από 0 kg/ha έως 3.000 kg/ha. Μια μη ρυθμιζόμενη εφαρμογή δεν πληροί τις απαιτήσεις για ακρίβεια. Με το νέο σύστημα ελέγχου EMC, η Rauch έχει βελτιώσει την ακρίβεια του ρυθμού εφαρμογής. Σύμφωνα με την Rauch, ο ασβέστης συνήθως αποθηκεύεται στην άκρη του χωραφιού και εκτίθεται σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας φόρτωσης, η μόλυνση συχνά σημαίνει ότι η ομοιογένεια στο υλικό επάλειψης δεν δίνεται πάντα και ως αποτέλεσμα υποφέρουν η δόση και η ακρίβεια διανομής. Κατά την εκκίνηση του μηχανήματος, η μέτρηση στο ρελαντί πραγματοποιείται μόνο μέσω του EMC. Κάθε φορά που πατάει ο χειριστής το κουμπί έναρξης/διακοπής, αυτό επαναλαμβάνεται στο παρασκήνιο. Το σύστημα Universal PowerPack είναι εξοπλισμένο με τρεις αισθητήρες πίεσης που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της ροπής.Στη συνέχεια, η δοσολογία πραγματοποιείται μέσω των λεγόμενων πλακιδίων προ-δοσομέτρησης και της ταχύτητας του ιμάντα. Η Rauch λαμβάνει βέβαια υπόψη και τη βιωσιμότητα με στόχο την ακριβή εφαρμογή του ασβέστη αλλά και των οργανικών λιπασμάτων σε διάφορες ποσότητες και σύμφωνα με τους χάρτες εφαρμογής. Μόνο όσο υλικό επάλειψης χρειάζεται δοσολογείται στην επιμέρους ζώνη στο χωράφι. Αυτές οι ποσότητες εφαρμόζονται στη συνέχεια με ακρίβεια από τον διανομέα EMC.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Rauch
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία