BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τον πρώτο αυτόνομο διανομέα στον κόσμο λανσάρει η Case σε συνεργασία με την Raven

To αυτοκινούμενο μηχάνημα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση Farm Progress Show, παρουσιάζοντας μια προηγμένη λύση αυτόνομης λειτουργίας στο χώρο του ψεκασμού.

20220830-143522-The-Case-IH-Trident-5550-applicator-with-Raven-Autonomy-allows-for-one-or-more-driverless-machines-in-the-field622498

Βασίλης Σοφός

169
0

Case IH και Raven Industries παρουσιάζουν τον πρώτο αυτόνομο διανομέα Trident 5550 με σύστημα Raven Autonomy. Το μηχάνημα παρουσιάστηκε στην έκθεση Farm Progress Show 2022 ως μία καινοτόμος λύση που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών για αυτόνομο εξοπλισμό που θα βοηθήσει στην επίλυση των εργασιακών προκλήσεων και στην αύξηση της παραγωγικότητας στις δραστηριότητές τους. «Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο στις επιταχυνόμενες προσπάθειες ανάπτυξης προϊόντων μεταξύ Case IH και Raven, υπογραμμίζοντας την έντονη συνεργασία και την ισχυρή καινοτομία προϊόντων μετά την εξαγορά της Raven από την CNH Industrial στα τέλη του 2021», δήλωσε ο Scott Harris, πρόεδρος της Case IH.



Ο διανομέας Case IH Trident 5550 με Raven Autonomy συνδυάζει τη τεχνολογία χρήσης χωρίς οδηγό με μια πλατφόρμα διανομής για μια ευέλικτη αυτόνομη λύση. Η τεχνολογία τροφοδοτείται από λογισμικό καθοδήγησης και διεύθυνσης, ελέγχου κινητήρα, αντίληψης και σχεδιασμού διαδρομής που αναπτύχθηκε από την Raven.

«Ο πυρήνας της σημερινής τεχνολογίας στη γεωργία έχει τις ρίζες της στην πελατοκεντρική προσέγγιση της Raven: απλοποίηση των γεωργικών διαδικασιών για την απόκτηση τεράστιων αποδόσεων», δήλωσε ο Eric Shuman, γενικός διευθυντής της Raven. «Αυτή η ολοκληρωμένη λύση δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να κάνουν τις δραστηριότητές τους ακόμα πιο αποτελεσματικές, ενθαρρύνοντάς τους να υιοθετήσουν αυξανόμενα επίπεδα αυτοματισμού και αυτονομίας». Από μια κινητή συσκευή, οι χειριστές μπορούν να σχεδιάσουν και να ολοκληρώσουν μια ολόκληρη επιχείρηση πεδίου με βάση τα χαρτογραφημένα όρια πεδίου.

Το σύστημα αντίληψης Raven Autonomy, μέσω μιας σειράς προηγμένων καμερών και συστήματος ραντάρ, ανιχνεύει συνεχώς ένα περιβάλλον 360 μοιρών γύρω από το μηχάνημα για εμπόδια και κίνηση κατά τη λειτουργία. Με την τεχνητή νοημοσύνη, το σύστημα αντίληψης της Raven επεξεργάζεται τη συνεχή ροή εικόνων, η οποία ερμηνεύει και ανιχνεύει τα εμπόδια.



Ο χειριστής μπορεί εξ αποστάσεως να δει τις κάμερες μέσω της κινητής συσκευής ανά πάσα στιγμή. Εάν εντοπιστεί ένα εμπόδιο, το μηχάνημα θα σταματήσει με ασφάλεια και θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση στην κινητή συσκευή. Από εκεί, ο χειριστής μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση και να καθορίσει την επόμενη πορεία. Μια ποικιλία εργασιών και λειτουργιών του μηχανήματος μπορούν να προβληθούν εξ αποστάσεως μέσω της κινητής συσκευής, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της στάθμης καυσίμου, της στάθμης υγρών, της ταχύτητας, των στροφών ανά λεπτό, της κατάστασης επιπέδου του κάδου, των πληροφοριών του τερματικού και των κωδικών βλάβης διαγνωστικού ελέγχου.

«Το σύστημα αντίληψης Raven Autonomy παρέχει μια προηγμένη, αξιόπιστη λύση για αυτόνομη λειτουργία και είναι προσαρμοσμένο ειδικά για την εφαρμογή με αυτοκινούμενο μηχάνημα», σημειώνει ο γενικός διευθυντής της Raven. Αυτή η πρωτοποριακή καινοτομία έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης έρευνας μετά την κυκλοφορία του αυτόνομου οχήματος Case IH το 2016 σχετικά με την επιθυμία και την προτεραιότητα των αυτόνομων τεχνολογιών. Τα ευρήματα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διανομή είναι μια από τις εργασίες που καλούνται να υιοθετήσουν λύσεις αυτονομίας.



Ο διανομέας Case IH Trident 5550 με Raven Autonomy επιτρέπει ένα ή περισσότερα μηχανήματα χωρίς οδηγό στο πεδίο, χωρίς χειριστή στην καμπίνα, παρέχοντας την ευελιξία πλήρους ελέγχου εντός ή εκτός της καμπίνας. Λειτουργώντας με σταθερή ταχύτητα και ακρίβεια, ο αυτόνομος διανομέας παρέχει συνέπεια εξάπλωσης -χωρίς πιθανότητα ανθρώπινου λάθους- και επιτρέπει επαναλαμβανόμενη απόδοση με ακρίβεια μικρότερη της μια ίντσας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, αυτή είναι η πρώτη από τις πολλές ενσωματώσεις που αυτοματοποιούν τις πλατφόρμες της Case IH καθώς η δημιουργία ενός πλήρως αυτόνομου κύκλου παραγωγής καλλιεργειών συνεχίζεται.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία