BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην παραγωγή το 2023 το πρώτο ηλεκτρικό τρακτέρ T4 της New Holland

Η εταιρεία παρουσίασε το T4 Electric Power, ένα αμιγώς ηλεκτρικό τρακτέρ με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, το οποίο θα μπει μάλιστα σε μαζική παραγωγή σε ένα χρόνο από τώρα.

New-Holland-T4-Electric-Power-Front-Profile_630663-scaled_2

Βασίλης Σοφός

4046
0

Η New Holland και ο όμιλος CNH Industrial παρουσίασαν το πρώτο πρωτότυπο ηλεκτρικό τρακτέρ με χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης το T4 Electric Power. Πρόκειται για ένα τρακτέρ μηδενικών εκπομπών, αποτέλεσμα εμπειρίας που αποκτήθηκε από τη Monarch Tractor με την οποία συνεργάζεται ο όμιλος. Ο όμιλος CNH Industrial αποκάλυψε το τρακτέρ New HollandT4 Electric Power στην έκθεση Tech Day στο Phoenix της Αριζόνα των ΗΠΑ.

Ιταλοί και Αμερικανοί στο πρότζεκτ

Το συντονισμένο πρότζεκτ μεταξύ ομάδων εμπειρογνωμόνων στις Ηνωμένες Πολιτείες (Burr Ridge, Ντιτρόιτ) και στην Ιταλία (Μόντενα) μπόρεσε να μειώσει στο μισό τον χρόνο ανάπτυξης αυτού του πρωτοτύπου χάρη στη συνεργασία του στρατηγικού εταίρου Monarch Tractor από την Καλιφόρνιαμ της εταιρείας που κυκλοφόρησε μόλις το πρώτο της ηλεκτρικό τρακτέρ. Το νέο συμπαγές τρακτέρ αντιπροσωπεύει την τελευταία εξέλιξη του στρατηγικού σχεδίου της CNH Industrial για την ηλεκτροκίνηση.



Το πρωτότυπο που παρουσιάζεται φέρει την επωνυμία New Holland Agriculture, ενώ το εμπορικό μοντέλο θα επεκταθεί και στη μάρκα Case IH. Ακολουθεί όμως και η κυκλοφορία του βραβευμένου τροφοδοτικού e-Source, μιας εξωτερικής γεννήτριας για ηλεκτρικά αγροτικά εργαλεία.



Σύμφωνα με την εταιρεία, το T4 Electric Power είναι η ιδανική λύση για λειτουργίες χαμηλής ισχύος. Είναι κατάλληλο για μικτές εκμεταλλεύσεις, κτηνοτροφικές και δημοτικές εργασίες, οπωρώνες και ειδικές εφαρμογές. «Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας είναι πρόθυμοι να υιοθετήσουν αυτό το είδος προϊόντος, επομένως είναι απολύτως λογικό να συνεχίσουμε το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης με αυτήν την πλατφόρμα», εξηγεί ο Marc Kermisch, Chief Digital & Information Officer της CNH Industrial.

Το T4 Electric Power

Το τρακτέρ είναι το πρώτης γενιάς ηλεκτρικό μηχάνημα με ελαφριές μπαταρίες και ανήκει στην κατηγορία των τρακτέρ κοινής χρήσης. Η εμπορική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2023 με μια ευρύτερη προσφορά προϊόντων να αναμένεται τους επόμενους μήνες. Ανάλογα με την έκδοση, το πακέτο μπαταριών προσφέρει έως και μια ολόκληρη μέρα αυτονομίας, ενώ χρειάζεται μόνο μία ώρα για να φτάσει στο 100%, όταν χρησιμοποιείται σύστημα γρήγορης φόρτισης.



Οι πρίζες του τρακτέρ υποστηρίζουν καθημερινές γεωργικές εργασίες όπως η σπορά. Λειτουργεί επίσης ως εφεδρική γεννήτρια ρεύματος για τις καθημερινές ή έκτακτες ανάγκες και παρέχει ρεύμα για ηλεκτρικά εργαλεία. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν παραδοσιακά μηχανικά, υδραυλικά εργαλεία αλλά και εργαλεία με pto.

Σε δοκιμές, το T4 Electric Power έδειξε ενθαρρυντικές επιδόσεις σε σύγκριση με ένα τρακτέρ με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η ανταπόκρισή του στη ροπή το καθιστά πιο αποτελεσματικό και προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο πρόσφυσης, λέει η εταιρεία, η οποία έχει σχεδιάσει το τρακτέρ για πιο ομαλές μετακινήσεις, ενώ οι αλλαγές ταχυτήτων κάνουν την οδήγηση ακόμα πιο απολαυστική.



Σύμφωνα με τη New Holland, μειώνεται επίσης το λειτουργικό κόστος έως και 90% χάρη στην εξάλειψη του κόστους πετρελαίου και το σχετικό κόστος συντήρησης. Παράλληλα, όπως είναι φυσικό, ο θόρυβος μειώνεται έως και 90% και οι δονήσεις μειώνονται επίσης σημαντικά. Αυτό συμμορφώνεται με τους αυστηρούς κανονισμούς θορύβου, επιτρέπει τη νυχτερινή λειτουργία και βελτιώνει την ευημερία των ζώων, ειδικά όταν εργάζεστε σε κλειστούς χώρους, όπως αχυρώνες.

Αυτόνομη οδήγηση

Αυτό που κάνει αυτό το τρακτέρ ιδιαίτερο είναι τα χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης και οι αυτοματοποιημένες δυνατότητές του. Η οροφή του New Holland T4 Electric Power φιλοξενεί αισθητήρες, κάμερες και μονάδες ελέγχου που επιτρέπουν την προηγμένη αυτόνομη και αυτοματοποιημένη λειτουργία, με τον χειριστή να μπορεί να ενεργοποιήσει το τρακτέρ εξ αποστάσεως μέσω μιας εφαρμογής smartphone.



Η λειτουργία Shadow Follow Me επιτρέπει επίσης το συγχρονισμό των μηχανημάτων ώστε αυτά να συνεργάζονται απρόσκοπτα. Ένα σύστημα αντίληψης 360 μοιρών ανιχνεύει και αποφεύγει τα εμπόδια, ενώ η τηλεματική και η αυτόματη οδήγηση κρατούν όλες τις λειτουργίες υπό έλεγχο για τους χειριστές.

Συνολικά, οι ψηφιακές υπηρεσίες επιτρέπουν στους αγρότες να χειρίζονται το τρακτέρ από οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή, παρακολουθώντας την απόδοσή του και τη στάθμη της μπαταρίας του.

Αρκετά διαφορετικός σχεδιασμός

Το T4 Electric Power διαθέτει το χρώμα New Holland Clean Blue, με το οποίο επενδύεται και νέο T7 Methane Power LNG που παρουσιάστηκε στην Tech Day.



Το φωτεινό έμβλημα των φύλλων και τα πίσω φώτα σηματοδοτούν μια σαφή διάκριση από την αισθητική των συμβατικών πετρελαιοκίνητων τρακτέρ. Το T4 ElectricPower ενώνει τα τρακτέρ New Holland T7 Methane Power LNG και T6 Methane Power σε μία γκάμα τρακτέρ εναλλακτικού καυσίμου, που υπογραμμίζει περαιτέρω τη δέσμευση του ομίλου CNH Industrial για βιώσιμη προώθηση της γεωργίας για τους αγρότες σε όλο τον κόσμο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία