BACK TO
TOP
Τεχνολογία

EarthOptics: Το νέο «ντιλ» του ομίλου CNH για τη χαρτογράφηση του εδάφους

Οι επενδύσεις δεν σταματούν για τον όμιλο CNH, ο οποίος αποκτά μερίδιο από την εταιρεία EarthOptics, η οποία έχει ήδη αναπτύξει τα δικά της συστήματα που «αφουγκράζονται» το έδαφος, δίνοντας στον επαγγελματία αγρονομικά δεδομένα.

3809236

Βασίλης Σοφός

154
0

Με την αμερικανική εταιρεία EarthOptics συνεργάζεται τώρα ο όμιλος CNH, με σκοπό να εξελίξει τα προϊόντα ανάλυσης της υγείας και της δομής του εδάφους μέσω ενός συνδυασμού επίγειων αισθητήρωνμ δορυφόρων, φυσικής δειγματοληψίας εδάφους, μοντέλων αυτόματης μάθησης και γεωπονικών τεχνικών.

Παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα δεδομένων εδάφους, αυτή η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση και να αυξήσουν την αξία της γης τους. Οι πληροφορίες που ελήφθησαν καθιστούν δυνατή τη βελτίωση της γεωργικής δραστηριότητας σε πολλές πτυχές, από την υψηλότερη απόδοση των καλλιεργειών έως τη μείωση της χρήσης λιπασμάτων, την αξιολόγηση του αποτυπώματος άνθρακα του αγροκτήματος και αυτές είναι μερικές από τις πιθανές δραστηριότητες.



Αυτή η χρηματοδότηση, η οποία αποτελεί μέρος του επενδυτικού γύρου της σειράς Β της EarthOptics, θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της ικανότητας των αισθητήρων εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας της εταιρείας να ενισχύουν την αγροτική παραγωγικότητα και να πραγματοποιούν μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων.

Επιπλέον, θα επιτρέψει την ενίσχυση της συνεργασίας με διάφορους ειδικούς (γεωπόνους, συμβούλους και άλλους εξωτερικούς συμβούλους εξειδικευμένους στον κλάδο) για ανάλυση δεδομένων.

Από την πλευρά του, ο όμιλος CNH Industrial θα ξεκινήσει μια πιλοτική δοκιμή της τεχνολογίας ανίχνευσης εδάφους EarthOptics, την οποία εντάσσει στην μπράντα Case IH το 2023. Τα σχετικά εμπορικά σχέδια θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ ο στόχος αυτής της τεχνολογίας είναι να επιταχύνει τη διαδικασία αυτοματισμού άροσης και να παρέχει καλύτερης ποιότητας γεωπονικά δεδομένα στους πελάτες.

trattoriweb

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία