BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Foxconn παράγει το πρώτα αυτόνομα και ηλεκτρικά τρακτέρ Monarch MK-V

Η γραμμή παραγωγής Hon Hai Technology Group («Foxconn») ξεκινά την παραγωγή των Monarch MK-V, που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιεί ο χειριστής το τρακτέρ στο μέλλον.

Foxconn-completes-production-of-the-first-five-Monarch-MK-V-tractors-in-Ohio-USA

Βασίλης Σοφός

409
0

Τον Ιούνιο του 2022, η Foxconn υπέγραψε σύμβαση κατασκευής με τη Monarch Tractor (Zimeno Inc.) για την κατασκευή του γεωργικού εξοπλισμού και των μπαταριών στις εγκαταστάσεις της Foxconn στο Οχάιο. Τώρα έφτασε η στιγμή που τα πρώτα αυτόνομα και ηλεκτρικά τρακτέρ Monarch MK-V αφήνουν τη γραμμή παραγωγής, για να αλλάξουν το τρόπο σκέψης, να διευκολύνουν τον παραγωγό, να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να προστατέψουν το περιβάλλον.



Η Foxconn ξεκίνησε την εμπορική παραγωγή της σειράς MK-V της Monarch Tractor το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όπως είχε προγραμματιστεί. Μετά την επίσημη παράδοση, τα επόμενα βήματα της συνεργασίας περιλαμβάνουν τη συνέχιση του συντονισμού των γραμμών παραγωγής και την προμήθεια υλικών για την προετοιμασία για πλήρη παραγωγή.


«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ποιότητα των προϊόντων πριν από την πλήρη παραγωγή», δήλωσε ο όμιλος Foxconn Technology. «Αυτό το ορόσημο επιτυγχάνεται χάρη στους υπαλλήλους μας και τη δύναμη της συνεχιζόμενης συνεργασίας μας με τη Monarch Tractor. Η Foxconn είναι περήφανη για τις συνεργασίες και πιστεύουμε ότι ο κοινός στόχος της προώθησης της βιωσιμότητας και της ασφάλειας στη γεωργία είναι ένας από τους πολλούς λόγους για να βρούμε τον κατάλληλο συνεργάτη στη Monarch Tractor», αναφέρει η εταιρεία.

Το MK-V, που παρουσιάστηκε στο κοινό το 2020, γίνεται πραγματικότητα από τη Monarch Tractor, η οποία φιλοδοξεί να αναβαθμίσει τις γεωργικές πρακτικές, για να επιτρέψει τις «καθαρές», αποτελεσματικές και οικονομικά βιώσιμες λύσεις για τους σημερινούς αγρότες και τις επόμενες γενιές αγροτών.



Το MK-V ένα πλήρως ηλεκτρικό και έξυπνο τρακτέρ που συνδυάζει τον ηλεκτρισμό, τον αυτοματισμό και την ανάλυση δεδομένων για να βοηθήσει τους αγρότες να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, να βελτιώσουν την ασφάλεια στο πεδίο, να εξορθολογίσουν τις γεωργικές εργασίες και να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους. «Ως ηγέτης στην κατασκευή ορισμένων από τις πιο σημαντικές τεχνολογίες στον κόσμο, η Foxconn είναι ο ιδανικός συνεργάτης για εμάς καθώς προσπαθούμε να επεκτείνουμε γρήγορα την παραγωγή του MK-V», δήλωσε ο Praveen Penmetsa, συνιδρυτής και CEO της Monarch Tractor.

«Οι σημερινοί αγρότες χρειάζονται λύσεις όπως το MK-V, για να αυξήσουν την κερδοφορία και τη βιωσιμότητα του αγροκτήματος και είμαστε η πρώτη εταιρεία που είναι σε θέση να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση για αυτές τις λύσεις. Αυτή είναι επίσης μια τεράστια ευκαιρία για την παραγωγή μεγάλων όγκων έξυπνων τρακτέρ σε αυτήν την κατηγορία», σημείωσε ο ίδιος.

Σημαντική παράμετρος η ασφάλεια

Θέτοντας ένα νέο πρότυπο για την ασφάλεια του αγροκτήματος – κορυφαία προτεραιότητα για τις Foxconn και Monarch Tractor–, το MK-V περιλαμβάνει τεχνολογίες που θα βοηθήσουν στην πρόληψη τραυματισμών που σχετίζονται με το αγρόκτημα, είτε το τρακτέρ οδηγείται είτε οι εργασίες εκτελούνται χωρίς οδηγό. Κάθε MK-V παράγεται με προστασία αποτροπής σύγκρουσης, ανίχνευσης ανθρώπου και προστασίας από το PTO.

Έτσι, το τρακτέρ θα σταματήσει να κινείται εάν εντοπίσει έναν άνθρωπο σε απόσταση έξι ποδιών από το τρακτέρ και το PTO θα σβήσει αυτόματα, αν το σύστημα εντοπίσει ένα άτομο σε απόσταση ενός ποδιού από το PTO.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία