BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αύξηση στις πωλήσεις πρώτου εξαμήνου κατά 11% για τον όμιλο CNH Industrial

Οι καθαρές πωλήσεις της CNH αυξήθηκαν σε σχεδόν 12 δισεκατομμύρια δολάρια, με το μεγαλύτερο μερίδιο να προέρχεται από τον αγροτικό κλάδο.

93877673

Βασίλης Σοφός

160
0

Τα έσοδα της CNH Industrial αυξήθηκαν κατά 11% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και ανήλθαν σε 11,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του ομίλου συνεισέφεραν 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια από το σύνολο, ενώ τα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια που προέκυψαν από το κατασκευαστικό τμήμα ενισχύθηκαν από τις επιδόσεις-ρεκόρ του β' τριμήνου, όταν οι καθαρές πωλήσεις ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ωστόσο, η μερίδα του λέοντος προήλθε από το γεωργικό τμήμα (Case IH, New Holland, Steyr). Εκεί καταγράφηκε αύξηση 15%, στα 3,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο, και 4,0% το δεύτερο τρίμηνο, στα 4,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ, και σύνολο 8,8 δισ. δολάρια ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του έτους.



Ο όμιλος επωφελήθηκε από τα βελτιωμένα περιθώρια κέρδους και το ευνοϊκό μείγμα προϊόντων, τα οποία αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τους χαμηλότερους όγκους. Για παράδειγμα, κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στις αγορές των αλωνιστικών μηχανών και των τρακτέρ άνω των 140 ίππων της Βόρειας Αμερικής.

Ωστόσο, η ζήτηση του κλάδου για τρακτέρ κάτω των 140 ίππων μειώθηκε κατά σχεδόν 12%. Στην Ευρώπη τώρα, η ζήτηση τρακτέρ μειώθηκε κατά μέσο όρο κατά 1,5% (οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο). Παρόμοια ήταν η εικόνα και στη Νότια Αμερική, όπου η αγορά τρακτέρ μειώθηκε κατά μέσο όρο 5,0% ανά εξάμηνο (οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές αυξήθηκαν κατά 16% το πρώτο τρίμηνο και μειώθηκαν κατά 27% το δεύτερο τρίμηνο).

Η ζήτηση για μεγάλο γεωργικό εξοπλισμό παραμένει ισχυρή και η CNH Industrial κλιμακώνει την παραγωγή, για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών, σχολίασε ο CEO του ομίλου Scott W. Wine. «Η λιτή μας επιχείρηση και τα προγράμματα στρατηγικής προμήθειας δημιουργούν μια απλούστερη και αποτελεσματικότερη εταιρεία.

Αυτές και άλλες επενδύσεις μάς κάνουν καλύτερους για τους πελάτες μας, ενισχύοντας την πεποίθησή μου ότι το μέλλον μας είναι λαμπρό». Η εταιρεία προσβλέπει σε αύξηση 8,0-11% στις καθαρές πωλήσεις για το σύνολο του έτους σε σύγκριση με το 2022, όταν ο γεωργικός τομέας συνεισέφερε 17,9 δισεκατομμύρια δολάρια στις συνολικές καθαρές πωλήσεις της CNH Industrial ύψους 23,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: Profi

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία