BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στη ρομποτική συγκομιδή η CNH μετά την απόκτηση μεριδίου από την Advanced Farm Technologies

H αξιοποίηση υψηλής τεχνολογίας στον γεωργικό κλάδο είναι εδώ και χρόνια η ευκαιρία πολλών μεγάλων κατασκευαστριών. Μια από τις τελευταίες επενδύσεις του ομίλου CNH είναι η απόκτηση μεριδίου από την Advanced Farm Technologies, που ειδικεύεται στα ρομπότ συγκομιδής φρούτων.

hp-slider-1-1_2

Βασίλης Σοφός

291
0

Η CNH συνεχίζει να υποστηρίζει την επιτάχυνση των τεχνολογιών έξυπνης συγκομιδής με μια επένδυση στην νεοφυή επιχείρηση Advanced Farm Technologies με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία ειδικεύεται στη ρομποτική συγκομιδή μήλων, φράουλας και άλλων φρούτων.



Οι δύο επιχειρήσεις θα συνεργαστούν για να προωθήσουν την καινοτομία στον κλάδο και το οικοσύστημα, συνεργαζόμενες σε θέματα έρευνας, ανάπτυξης και εμπορίας. Η μετάβαση στη ρομποτική συγκομιδή έχει μεγάλες δυνατότητες να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητα των καλλιεργητών φρούτων, συγκομίζοντας καλλιέργειες υψηλής αξίας έως και πέντε φορές πιο αποτελεσματικά, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής ταχύτητας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 46% του κόστους παραγωγής των μήλων προέρχεται από την εργασία με το χέρι, το 70% στην περίπτωση των φραουλών. Αυτό το υψηλό εργατικό κόστος επιδεινώνεται από τη συνεχιζόμενη πτωτική τάση στη διαθεσιμότητα του εργατικού δυναμικού που συλλέγει με τα χέρια, ζήτημα καίριο που επεκτείνεται και στην Ευρώπη βέβαια.



Το σύστημα της Advanced Farm Technologies χρησιμοποιεί την όραση υπολογιστή και μια τεχνολογική παλέτα μηχανικής μάθησης, για να συλλέγει τα καλύτερα φρούτα, είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε τη νύχτα, ενώ τα χειρίζεται απαλά για να αποφεύγονται οι ζημιές.

Οι ρομποτικοί βραχίονες του συστήματος με απαλές λαβές, ένα σειριακό υβριδικό σύστημα κίνησης, η αυτόνομη πλοήγηση και ο αυτοματοποιημένος χειρισμός των κάδων είναι μεταξύ των βασικών χαρακτηριστικών. Η αυτοματοποιημένη πλατφόρμα εξαλείφει την ανάγκη μεταφοράς σκάλας από δέντρο σε δέντρο - μειώνοντας κατά πολύ την καταπόνηση από μια επαναλαμβανόμενη και επίπονη εργασία.



Η CNH δηλώνει ότι βρίσκεται σε πλήρη τεχνολογική ανάπτυξη, δεσμευμένη στην καινοτομία που εμπνέεται από τον πελάτη. Αυτή η τελευταία επένδυση αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της για την προσθήκη λύσεων αιχμής στο χαρτοφυλάκιό της, με την εταιρεία να επικεντρώνεται ιδιαίτερα στις αυτοματοποιημένες, αυτόνομες και βιώσιμες γεωργικές καινοτομίες που επιλύουν σημαντικές και σύνθετες προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία