BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στροφή στα φιλικά προς το περιβάλλον δίχτυα από τον όμιλο CNH

Ο όμιλος είναι από τις πρώτους που εστιάζει στην παραγωγή και χρήση οικολογικού υλικού για την εφαρμογή στο δεμάτιασμα, υποστηρίζοντας τη νεοφύη επιχείρηση Nature’s Net Wrap.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2024-01-25__10_37_57_3

Βασίλης Σοφός

88
0

Η CNH υποστηρίζει την επιστημονική ανάπτυξη του πρώτου βιώσιμου κομποστοποιήσιμου διχτυού περιτυλίγματος για δεμάτια στη γεωργία. Η επένδυση στην καναδική νεοφυή εταιρεία Nature's Net Wrap αποσκοπεί στην επιτάχυνση της αποστολής της να εξαλείψει τα απόβλητα από τη διαδικασία συλλογής και αποθήκευσης.



Η μετάβαση σε κομποστοποιήσιμα δίχτυα δεματιάσματος δίνει τη δυνατότητα να ωφελήσει σημαντικά τους αγρότες. Θα μειώσει τη χρήση χώρων υγειονομικής ταφής, το κόστος μεταφοράς και διάθεσης, θα εξαλείψει τη μόλυνση του εδάφους, θα βελτιώσει την ασφάλεια των ζώων και θα μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης των υδάτων, με αποτέλεσμα τη μείωση περίπου 2,5 εκατομμυρίων τόνων πλαστικών αποβλήτων ετησίως. Η υψηλή ανάπτυξη στην αγορά αυτή προωθείται από τη γενική ζήτηση για λύσεις χωρίς χημικά και πλαστικά, όπως τονίζει η εταιρεία.

Σήμερα, τα δεμάτια συγκρατούνται με σπάγκο, σύρμα, δίχτυ ή πλαστικό περιτύλιγμα, τα οποία καταλήγουν τελικά σε χώρους υγειονομικής ταφής ή σε αποτεφρωτήρες. Οι αγρότες περιορίζονται στην επαναχρησιμοποίηση ή την ανακύκλωση των πλαστικών περιτυλιγμάτων ή των διχτυών, επηρεάζοντας αρνητικά το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.



Η λύση Nature's Net Wrap χρησιμοποιεί βιοπολυμερές υλικό που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές. Αντέχει δομικά και μπορεί είτε να διασπαστεί φυσικά στο έδαφος είτε να κομποστοποιηθεί. Η επένδυση της CNH στην εν λόγω εταιρεία υποστηρίζει λοιπόν αυτή τη δοκιμή και την επικύρωση της λύσης. Τα χορτοδετικά των εμπορικών σημάτων της CNH, Case IH και New Holland Agriculture, παράγουν όλες τις μπάλες σε αυτή τη φάση δοκιμών και το αρχικό λανσάρισμα του προϊόντος αναμένεται φέτος.

World-agritech

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • CNH
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία