BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Case IH στο Φόρουμ Καινοτομίας Γεωργικής Μηχανικής IGW για τα αυτόνομα συστήματά της

Η Case συμμετοχή σε διάλογο με τους καταναλωτές και τους φορείς λήψης αποφάσεων σχετικά με το βασικό θέμα της αποδοτικότητας των πόρων, με στόχο την ενεργή προώθηση της φιλικής προς το περιβάλλον ασφάλειας τροφίμων. Αυτό, εν πολλοίς, επιτυγχάνεται με την επιρροή της τεχνολογίας και των αυτόνομων συστημάτων.

Case_IH_presents_autonomous_and_automated_solutions_at_IGW-s_Agricultural_Engineering_Innovation_Forum_660820

Βασίλης Σοφός

131
0

«Μαζί με άλλες γνωστές επιχειρήσεις αγροτεχνολογίας, επιδιώκουμε τον εις βάθος διάλογο με τους καταναλωτές και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην πολιτική και τα θεσμικά όργανα στο Farm Experience στο Hall 3.2 της Διεθνούς Πράσινης Εβδομάδας», λέει ο Marc-Peter Bormann, Διευθύνων Σύμβουλος της CNH Deutschland GmbH, στο Φόρουμ Καινοτομίας Γεωργικής Μηχανικής στη φετινή Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα στο Βερολίνο. Η Case IH αξιοποιεί το ως ευκαιρία για να ενισχύσει το ρόλο της στην επίλυση συγκεκριμένων προκλήσεων στη γεωργία.



Η μάρκα ανοίγει νέους δρόμους για να βοηθήσει τους αγρότες να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία, δημιουργώντας παράλληλα πρόσθετη αξία και προωθώντας τη διατήρηση των πόρων. «Η γεωργική μηχανική διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της αποδοτικής, παραγωγικής και κερδοφόρας γεωργίας με αποδοτικούς πόρους. Ωστόσο, τα οφέλη της αγροτεχνολογίας εκτείνονται πέρα από τον γεωργικό τομέα, επηρεάζοντας βαθιά την κοινωνία. Σκοπεύουμε να αναδείξουμε αυτόν τον αντίκτυπο παρέχοντας συγκεκριμένα παραδείγματα με αυτή την ευκαιρία», σημειώνεται.

Σημαντική αύξηση της αποδοτικότητας

Η Case IH δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αυτοματοποίηση και την αυτονομία στην παρουσίασή της στο Φόρουμ Καινοτομίας Γεωργικής Μηχανικής. Και οι δύο εξελίξεις καταδεικνύουν τεράστιες δυνατότητες για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της διαχείρισης των φυσικών πόρων και την ελαχιστοποίηση της χρήσης λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και καυσίμων. Πέρα από την αυτόματη καθοδήγηση στο χωράφι, οι ψηφιακές τεχνολογίες επιτρέπουν σήμερα και την αυτοματοποίηση δραστηριοτήτων όπως η συγκομιδή.

Το σύστημα Advanced Feedrate Control για θεριζοαλωνιστικές μηχανές Axial Flow που παρουσιάστηκε στην Agritechnica 2023 τιμήθηκε με ασημένιο μετάλλιο από τα βραβεία καινοτομίας της Γερμανικής Γεωργικής Εταιρείας (DLG) σε αναγνώριση των κερδών αποδοτικότητας που δημιουργεί. Η προσεκτική χρήση των φυσικών πόρων και η συλλογή και αξιολόγηση των γεωργικών δεδομένων που είναι δυνατή με τις ψηφιακές τεχνολογίες για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της διαχείρισης των πεδίων διαδραματίζουν επίσης ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο όσον αφορά την επισιτιστική ασφάλεια. Το νέο σύστημα αυτοματισμού δεματιάσματος της Case IH είναι ένα ακόμη από τα σύγχρονα εργαλεία που παρουσιάζει η μάρκα στο Φόρουμ Καινοτομίας.

Οι παλμοί λέιζερ από έναν αισθητήρα LiDAR (Light Detection and Ranging) στο εμπρόσθιο άκρο της οροφής του τρακτέρ αναλύονται από έναν επεξεργαστή για τον προσδιορισμό της θέσης, του σχήματος και της διατομής μιας λωρίδας καλλιέργειας μπροστά από τη χορτοδετική, που χειρίζεται το τρακτέρ. Στη συνέχεια στέλνονται αντίστοιχοι παλμοί στο τρακτέρ για σκοπούς αυτόματης διεύθυνσης. Το ISOBUS 3 (TIM - Tractor Implement Management) χρησιμοποιείται επίσης για την προσαρμογή της ταχύτητας του τρακτέρ και του χορτοδετικού στη θέση και την πυκνότητα του υλικού προς δεμάτιασα. Αυτό διευκολύνει την καταπόνηση και την κόπωση του οδηγού και διατηρεί ομοιόμορφο σχήμα και πυκνότητα δεσίματος, ενώ παράλληλα αξιοποιεί βέλτιστα την ισχύ του κινητήρα και του χορτοδετικού, ελαχιστοποιώντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου.

Έξυπνοι αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη

Το αυτόνομο σύστημα κατεργασίας εδάφους της Case IH που βασίζεται στις πλατφόρμες τρακτέρ και κατεργασίας εδάφους της μάρκας και ενσωματώνει την τεχνολογία Raven Autonomy συνεργάζεται με τις τελευταίες εξελίξεις στους αισθητήρες. Το AFS Soil Command, το οποίο θα συζητηθεί επίσης στο συνέδριο καινοτομίας γεωργικής μηχανικής Forum, ελέγχει το μηχάνημα και εξασφαλίζει τη σωστή κατεργασία για κάθε εκατοστό του εδάφους.



Το ίδιο ισχύει και για το Field Analyzer, έναν έξυπνο αισθητήρα που η CNH Industrial πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών ακριβείας το 2023, όταν εξαγόρασε την τεχνολογική εταιρεία Augmenta Agriculture Technologies. Χρησιμοποιώντας κάμερες 4Κ και επεξεργασία εικόνας με τεχνητή νοημοσύνη, αυτός ο αισθητήρας επιτρέπει τη διάκριση σε πραγματικό χρόνο μεταξύ καλλιεργειών και ζιζανίων, ώστε η χρήση φυτοφαρμάκων να περιορίζεται στις σχετικές περιοχές και, συνεπώς, να ελαχιστοποιείται. Το κιτ αυτονομίας, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το φθινόπωρο του 2023 χρησιμοποιώντας το αυτόνομο τρακτέρ Case IH Magnum ως παράδειγμα, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Η τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες σειρές της Case IH, όπως το Optum ή το Puma. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ένας συνδυασμός καμερών και αισθητήρων ραντάρ παρακολουθεί συνεχώς την περιοχή γύρω από το τρακτέρ για εμπόδια και εξωτερικές κινήσεις.

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, ο ελεγκτής Perception Controller της Raven επεξεργάζεται τη συνεχή ροή εικόνων, τις ερμηνεύει και εντοπίζει πιθανά εμπόδια. Εάν εντοπιστεί κάποιο εμπόδιο, το τρακτέρ σταματά και ο χειριστής/διαχειριστής λαμβάνει μια προειδοποίηση στη δικτυωμένη έξυπνη συσκευή του, επιτρέποντάς του να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει πώς θα συνεχίσει καλύτερα. Μελέτες πελατών δείχνουν ότι οι αγρότες -υπό το πρίσμα της αισθητής έλλειψης ειδικευμένων εργατών στον γεωργικό τομέα- βλέπουν ένα τέτοιο σύστημα να χρησιμοποιείται παράλληλα με τις συμβατικές εργασίες στα χωράφια. Ένα δεύτερο αυτόνομο τρακτέρ θα εργάζεται στον ίδιο αγρό με το τρακτέρ με τον αγρότη, διπλασιάζοντας έτσι το ποσοστό εργασίας/απόδοσης.

Ψηφιακό, συνδεδεμένο και ηλεκτρικό το Farmall 75C

Εκτός από τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών εργασίας και των παραμέτρων λειτουργίας των μεμονωμένων μηχανημάτων, η Case IH εστιάζει σε λύσεις στόλου και στο συντονισμό πολλαπλών γεωργικών μηχανημάτων. Αυτές περιλαμβάνουν λύσεις τηλεμετρίας για απομακρυσμένη παρακολούθηση και συντήρηση, αυτοματοποιημένα συστήματα για τη συλλογή και ανάλυση γεωργικών δεδομένων για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων, καθώς και το ολοκληρωμένο λογισμικό της μάρκας για την αποτελεσματική διαχείριση των δεδομένων της γεωργικής εκμετάλλευσης.



Με την παρουσίαση του Farmall 75C Electric στην Agritechnica 2023, η Case IH παρουσίασε τη δέσμευσή της στη βιώσιμη γεωργία και τα εναλλακτικά συστήματα κίνησης. Με επιδόσεις που μοιάζουν με αυτές του πετρελαίου, η μπαταρία του Farmall Electric μπορεί να φορτιστεί από το 10% στο 80% σε λιγότερο από μία ώρα χρησιμοποιώντας τη λειτουργία φόρτισης DC. Χάρη στην ηλεκτροκίνηση σε συνδυασμό με τη χαμηλή φθορά και το χαμηλό κόστος συντήρησης, το μοντέλο επιτρέπει μείωση του κόστους λειτουργίας έως και 50% σε σύγκριση με τα πετρελαιοκίνητα τρακτέρ.

Οι ψηφιακές λειτουργίες εκτός οχήματος και οι πρόσθετες επιλογές αυτοματισμού εξασφαλίζουν την εξαιρετικά αποδοτική χρήση του οχήματος, το οποίο είναι κατάλληλο για την εκτέλεση εργασιών στη γεωργία, τις δημοτικές εργασίες, τη βιομηχανία, τα θερμοκήπια και τις ελαφρές δασικές εργασίες, για να αναφέρουμε μερικά μόνο παραδείγματα.

Όραμα του φόρουμ

Το Φόρουμ Καινοτομίας Γεωργικής Μηχανικής στοχεύει στην ενίσχυση της δικτύωσης μεταξύ των κατασκευαστών αγροτεχνολογίας, παράλληλα με την προώθηση σε βάθος διαλόγου με τους καταναλωτές, τους πολιτικούς εκπροσώπους και τους θεσμικούς φορείς λήψης αποφάσεων. Δεκαέξι επιχειρήσεις από τους τομείς των γεωργικών μηχανημάτων και του γεωργικού λογισμικού θα συμμετάσχουν συλλογικά στην εκδήλωση για να συνομιλήσουν για μελλοντικά θέματα όπως η αυτονομία, η ρομποτική στο πεδίο, το «ψηφιακό» τσάπισμα και η τεχνολογία προστασίας των καλλιεργειών.

Case IH

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία