Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Φορολογικά

Τον Φεβρουάριο εκκαθάριση εισφορών βάσει κερδών 2016

Η εκκαθάριση των εισφορών με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα του 2016 θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2018 και οι όποιες επιστροφές ή οι συμψηφισμοί θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο του 2018.

Πετρόπουλος: Πάνω από 35.000 εφάπαξ θα δοθούν ως το 2017

0
0

Αυτό διευκρίνισε ο υφυπουργός Εργασίας  Τάσος Πετρόπουλος στην τηλεοπτική εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» στην οποία παραβρέθηκε στις 17 Ιανουαρίου, σχετικά με το μείζον θέμα του συμψηφισμού των εισφορών του 2015 (σ.σ. που καταβλήθηκαν μέσα στο έτος 2017 βάσει των σχετικών ειδοποιητηρίων του Ε.Φ.Κ.Α.) με το καθαρό φορολογητέο εισόδημα του 2016.

Ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε για πιο λόγο θα γίνει η εκκαθάριση τον Φεβρουάριο του 2018, σημειώνοντας τα εξής: «Για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών για επικουρικό και εφάπαξ με τις οποίες επιβαρύνονται ορισμένοι επαγγελματικοί κλάδοι και για τις οποίες τα ειδοποιητήρια δεν έχουν αρχίσει ακόμα να αποστέλλονται, ο  υφυπουργός ανέφερε ότι οι εισφορές αυτές «πήγαν λίγο πίσω» και όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα ειδοποιητήρια, οι εισφορές θα καταβληθούν σε τόσες δόσεις όσοι και οι μήνες στους οποίους αντιστοιχούν οι εισφορές αυτές».

Ο υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι σε ασφαλισμένους με εισόδημα από 30.000 μέχρι 70.000 και πάνω υπάρχουν επιβαρύνσεις με βάση το νέο ασφαλιστικό. «Πρέπει, το έχουμε πει και θα το κάνουμε και αυτό το επίπεδο, αυτή την γκάμα ασφαλισμένων να την προσεγγίσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο, να τους μειώσουμε τους συντελεστές, θα το δούμε και θα το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία