BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Μεγαλύτερο μπάτζετ στην ΚΑΠ ως λύση στις αντιδράσεις παραγωγών

Για έναν πιο πλούσιο και ισχυρό προϋπολογισμό για την Κοινή Αγροτική Πολιτική δεσμεύτηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου ο νέος επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Γιάνουζ Βοϊτσεχόφσκι, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

ojanuszwojchehofjkis

Πέτρος Γκόγκος

16
0

Την ίδια μέρα, το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό την ηγεσία της Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν, με την νέα ομάδα της Κομισιόν να αναλαμβάνει από την 1η Δεκεμβρίου. Η Ευρωπαία πρόεδρος της Κομισιόν υποστηρίχθηκε από  461 βουλευτές του ΕΚ, ενώ 157 καταψήφισαν και 89 απείχαν.

Μετά τη ψηφοφορία, ο Γιάνουζ Βοϊτσεχόφκσι δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμά του. «Είναι μεγάλη επιτυχία της Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν. Η Επιτροπή θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της με ισχυρή βούληση», ανέφερε.

Ο νέος επίτροπος δήλωσε ακόμη ότι ένα από τα πρώτα καθήκοντα που θα αναλάβει θα είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αναφέροντας  ότι μια σημαντική πρόκληση θα είναι να εξασφαλιστούν ικανοποιητικές επιδοτήσεις για τους αγρότες σε όλα τα κράτη μέλη. Ο κ. Βοϊτσεχόφσκι είπε επίσης ότι η ΚΑΠ θα πρέπει να είναι «φιλική προς τους αγρότες και τη γεωργία στο σύνολό της και πιο φιλική προς το περιβάλλον».

Στον απόηχο των διαδηλώσεων σε Βερολίνο και Παρίσι, σχολίασε πως «η πολιτική για το κλίμα μπορεί να είναι ευνοϊκή για τους αγρότες. Το καθήκον μου θα είναι να προτείνω λύσεις προκειμένου να συμβιβαστούν τα συμφέροντα των αγροτών με δράσεις υπέρ του κλίματος».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά