BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ημερίδα για τον Αχέροντα στις 25/01

Το πρόγραμμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων που έχει σχεδιαστεί για την περιοχή του Αχέροντα θα παρουσιαστεί σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη Γλυκή Θεσπρωτίας την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019.

axerontashmeridajan19

1
0

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ και θα ακολουθήσει η εκπόνηση των μελετών και η «ωρίμανση» των έργων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από τα επιχειρησιακά προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027. Επίσης, προβλέπει πρόδρομες δράσεις που θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2020 (10 εκατ. ευρώ) καθώς και μελλοντικές ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που θα δρομολογηθούν είναι η «Κάθοδος στον Άδη» μέσω εικονικής πραγματικότητας, η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα, η αναβάθμιση της εικόνας των υποδομών της περιοχής, η ανάπτυξη γαστρονομίας που θα είναι στηριγμένη στην τοπική παράδοση και προϊόντα της περιοχής και δράσεις όπως η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και μονοπατιών, η ανάδειξη ιστορικών μνημείων, η αντιπλημμυρική προστασία αλλά και η δημιουργία συνεργατικού σχήματος των τοπικών επιχειρήσεων.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Σουλίου και Πάργας και η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) ΑΕ.

 

Πηγή: ert.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία