Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Φεστιβάλ γαστρονομίας Λέσβου

Σε έξι περιοχές θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ γαστρονομίας Λέσβου από 2 μέχρι 7 Ιουλίου 2019.

alesvosfoodfest19ii

130
0

Στοιχεία από το πρόγραμμα

Στις 2/07 > Ιστορίες του Γεραγώτικου ελαιώνα (Παπάδος)

Η Κοιν.Σ.Επ. ΜΟΔΟΥΣΑ μαζί με τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες της Γέρας και του Πλωμαρίου θα παρουσιάσει ιστορίες βιομηχανικών κτιρίων με έμφαση στα ελαιοτριβεία, τους ανθρώπους τους και τον «κίτρινο χρυσό». Γευσιγνωσίες, μεζεδάκια και μαγειρέματα αναδεικνύουν το ελαιόλαδο αλλά και το ούζο, σε ένα σύγχρονο γαστρονομικό πανηγύρι.

Στις 3/07 > Στη Σκάλα Πολιχνίτου με ουζομεζέδες από τον Κόλπο Καλλονής με chef και επαγγελματίες από τη Λέσβο σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής

Στις 4/07 > Οι δρόμοι του τυριού στον Μανταμάδο με φρέσκια μυζήθρα, φέτα, γλυκιά και πικάντικη γραβιέρα και λαδοτύρι. Ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα θα μοιραστεί μυστικά τυροκόμησης με ξενάγηση σε τοπικές παραγωγικές μονάδες που θα καταλήξει στην πλατεία για εργαστήρι τυροκομίας για παιδιά

Στις 5/07 > Γλυκά κεράσματα κουταλιού (Πέτρα) με παιδικά εργαστήρια, ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης και ιστορίες από την τελετουργία του κεράσματος

Στις 06/07 > Φαγητό δρόμου (Μόλυβος) σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού, το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου

Στις 07/07 > Γλυκιά σαν καραμέλα (Σκάλα Ερεσού)

 Όταν το ‘Dulce de leche’ της Αργεντινής έγινε η παραδοσιακή καραμέλα, χρησιμοποιώντας το πρόβειο γάλα της περιοχής, και οι καντρίλιες της Δυτικής Ευρώπης εντάχθηκαν στη διασκέδαση ήδη από τα χρόνια του μεσοπολέμου. Θα προταθούν τρόποι ένταξης της στη σύγχρονη κουζίνα και θα γίνει επίδειξη της παρασκευής της με παραδοσιακό τρόπο.


Με τη συμμετοχή στη διοργάνωση: του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, της Κοιν.Σ.Επ. ΜΟΔΟΥΣΑ, του Μορφωτικού Συλλόγου Πολιχνίτου,  του Φυσιολατρικού-Ανθρωπιστικού Συλλόγου Μανταμάδου ‘Ηλιαχτίδα, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέτρας, του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου και του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού. Υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της ΓΣΕΒΕΕ, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία