BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Αναγέννηση καλλιέργειας χαρουπιάς στη Μεσόγειο

Μεσογειακό Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η Αναγέννηση της καλλιέργειας της Χαρουπιάς στη Μεσόγειο» θα πραγματοποιηθεί 19 - 21 Απριλίου 2019 σε Ηράκλειο και Πάνορμο Ρεθύμνου. Οι εργασίες έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν την Παρασκευή 19 Απριλίου, ώρα 17:00μμ, στην αίθουσα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Ηράκλειο και θα συνεχιστούν στον Χαρουπόμυλο Πανόρμου το Σάββατο 20 Απριλίου, ώρες 10:00πμ – 20:00μμ. Την τελευταία ημέρα θα γίνει επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους.

anagennhshcalliergeiasxaroupias

60
0




Το συνέδριο θα συγκεντρώσει εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκούς προκειμένου να παρουσιαστούν τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα από Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρο, Αίγυπτο και Ελλάδα, σχετικά με:

- τη διατροφική αξία του χαρουπιού

- τις φαρμακευτικές ιδιότητες του χαρουπιού

- την ανάδειξη της πολιτισμικής αξίας της χαρουπιάς

- την καλλιέργεια της χαρουπιάς ως εναλλακτικής επιλογής ενόψει της κλιματικής αλλαγής

- τη δυνατότητα παραγωγής νέων καινοτόμων προϊόντων στο μέλλον

- τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για τη δημιουργία Δικτύου με φορείς από τις παραπάνω χώρες στους τομείς της έρευνας, της καλλιέργειας, της παραγωγής και του τουρισμό μέσα από Δρόμους του Χαρουπιού στη Μεσόγειο

Στο τέλος του συνεδρίου προγραμματίζεται συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι, στην οποία θα παρίστανται εκπρόσωποι φορέων, καλλιεργητών, μεταποιητών και επιστημόνων.

To πρόγραμμα







Το Συνέδριο διοργανώνουν η Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου «Επιμενίδης» και το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Χημείας, Εργαστήριο Απομόνωσης, Ανάλυσης και Σύνθεσης Φυσικών Προϊόντων), η ΠΕΔ Κρήτης και με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου. Θα πραγματοποιηθεί ακόμη σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία