BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Παράταση στις παραδόσεις σταφίδας για συνδεδεμένη απαιτούν στο Χανδρινό

Τη δυνατότητα να μπορούν να παραδίδουν οι παραγωγοί σταφίδα στις μεταποιητικές επιχειρήσεις μετά την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Νοεμβρίου διεκδικεί ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού, αφού όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του, η υποχρέωση παράδοσης εντός ενός στενού ημερολογιακού εύρους για την εξασφάλιση της συνδεδεμένης, λειτουργεί στην πράξη ως μοχλός πίεσης των τιμών.

stafida_3

250
0

Παράλληλα διεκδικείται η μείωση, ειδικά για φέτος, του πλαφόν παραδόσεων, αφού λόγω των κλίματολογικών δυσκολιών, οι αποδόσεις είναι εξαιρετικά μειωμένες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Να  δοθεί    παράταση  στην    συνδεδεμένη ενίσχυση  κορινθιακής σταφίδας    ώστε να   σταματήσει    ο εκβιασμός    των  παραγωγών  από τους έμπορους  που  με την στήριξη  της   κυβέρνησης   για  ακόμα μια  χρόνια    προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα  να αρπάξουν   σε εξευτελιστικές τιμές  τον κόπο μας.  Μας αναγκάζουν να παραδώσουμε στους μεταποιητές εξαγωγείς μέχρι τις 30 Νοέμβριου το προϊόν για να μπορέσουμε  να εισπράξουμε την ενίσχυση. Δίνοντας έτσι μια ακόμα βοήθεια στους έμπορους  να καθορίσουν την τιμή που αυτοί  θέλουν.  Ζητάμε   ακόμα  να ύπαρξη σημαντική  μειώσει στα κιλά που πρέπει να παραδώσουμε στους μεταποιητές γιατί με τις τεράστιες ζημίες από τον περονόσπορο  και άλλες ασθένειες που ο ΕΛΓΑ  δεν καλύπτει παρά πολλοί σταφιδοπαραγωγοί δεν θα φτάσουν το όριο τον 150 κιλών το στρέμμα που πρέπει να παραδώσουν  και θα χάσουν την συνδεδεμένη  ενίσχυση.

Επιμένουμε στην πάγια θέση μας ότι το σύνολο των επιδοτήσεων πρέπει να δοθεί σε αυτούς που πραγματικά δουλεύουν και παράγουν και όχι στους διάφορους κηφήνες, επιτήδειους, αγροτικές επιχειρήσεις κλπ που λυμαίνονται βασική ενίσχυση και συνδεδεμένες ενισχύσεις της ΚΑΠ. Να δίνονται όλες οι επιδοτήσεις με βάση την παραγωγή στα προϊόντα.

Συνεχίζουμε  τον αγώνα μας  Καλούμε τους αγρότες να συσπειρωθούν στους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες να οργανώσουμε την πάλη για την επιβίωση μας, για να παραμείνουμε στα χωριά και το επάγγελμα. Να απαιτήσουμε να πληρώνεται ο ιδρώτας και ο κόπος μας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία