BACK TO
TOP
Agrotica

Ένας παγκόσµιος ηγέτης στην ελληνική αγορά η Timac Agro | ΛΥΔΑ

Από τη γέννηση της ιδέας µέχρι τις σηµερινές του επιτυχίες, ο όµιλος Roullier διανύει µια εντυπωσιακή πορεία που ξεκίνησε το 1959 στο Saint Malo της Βρετάνης, στη Βόρεια Γαλλία.

76_2

67
0

Ο ιδρυτής του, Daniel Roullier, πρωτοστάτησε δηµιουργώντας το πρώτο εργοστάσιο επεξεργασίας κοραλλιογενούς άλγης µε σκοπό την παραγωγή εδαφοβελτιωτικών προϊόντων.

Από τότε, ο όµιλος Roullier έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 125 χώρες, έχοντας αναπτυχθεί σε µια παγκόσµια βιοµηχανική δύναµη. Με πάνω από 109 µονάδες παραγωγής σε όλο τον κόσµο, η εταιρεία παράγει ετησίως 5 εκατοµµύρια τόνους τελικού προϊόντος, µε έναν κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 4,1 δισεκατοµµύρια ευρώ.

Οι δραστηριότητές του καλύπτουν οκτώ διαφορετικούς τοµείς, όπως η παραγωγή λιπασµάτων και προϊόντων διατροφής ζώων, τα φωσφορικά άλατα, η εξόρυξη και επεξεργασία µαγνησίας, η αλγολογία, τα τρόφιµα, η συσκευασία, και οι ανανεώσιµες πηγές ενέργειας. Κορυφαίος και κυρίαρχος κλάδος του οµίλου αποτελεί ο τοµέας των αγροεφοδίων, µε την πολυεθνική εταιρεία Timac Agro να ξεχωρίζει ως ηγέτης στον χώρο της εξειδικευµένης θρέψης στον τοµέα των φυτών και των ζώων.

Μια ευρεία γκάµα προϊόντων

Στην ελληνική αγορά, τα εξειδικευµένα προϊόντα θρέψης της Timac Agro διανέµονται αποκλειστικά από την εταιρεία Timac Agro | ΛΥ∆Α, προσφέροντας ευρεία γκάµα προϊόντων, όπως βιοδιεγέρτες, κοκκώδη και υδατοδιαλυτά λιπάσµατα, εδαφοβελτιωτικά προϊόντα, κ.ά.

Στόχος της Timac Agro είναι η συνεχής ανάπτυξη προϊόντων εξειδικευµένης θρέψης υψηλής ποιότητας, προσαρµοσµένων στις ανάγκες των παραγωγών, για κάθε στάδιο ανάπτυξης των καλλιεργειών, που αναπτύσσονται στα διάφορα κλίµατα και εδάφη παγκοσµίως, πάντα µε σεβασµό στους φυσικούς πόρους, το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Το Παγκόσµιο Κέντρο Καινοτοµίας του οµίλου Roullier CMI (Centre Mondial de l’innovation), βρίσκεται στο Saint Malo και αποτελεί την κινητήρια δύναµη για τη δηµιουργία πρωτοποριακών τεχνολογιών που ενσωµατώνονται στα προϊόντα της Timac Agro.

Κάθε προϊόν της Timac Agro προκύπτει µετά από ενδελεχή επιλογή ενεργών συστατικών και µορίων, αποτέλεσµα έρευνας διάρκειας 7-8 ετών πριν φτάσει στα χέρια του παραγωγού. Αυτό διαδραµατίζει καθοριστικό ρόλο για τη διασφάλιση της αποτελεσµατικότητας του προϊόντος. Τα ενεργά συστατικά που ενσωµατώνονται σε κάθε τεχνολογία πηγάζουν από φυσικούς µηχανισµούς, ενώ όλες οι τεχνολογίες συνοδεύονται από τα αντίστοιχα διπλώµατα ευρεσιτεχνίας.

Επιδρώντας στη φυσιολογία του φυτού

Τα ενεργά συστατικά των προϊόντων επιδρούν θετικά στους φυσικούς µηχανισµούς και τη φυσιολογία του φυτού, βοηθώντας την καλλιέργεια να αντιµετωπίσει τους διάφορους παράγοντες stress καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής της. Έτσι, επιτυγχάνεται η µέγιστη έκφραση του γενετικού δυναµικού της καλλιέργειας, υποστηριζόµενη από µια ολοκληρωµένη και εξειδικευµένη θρέψη.

Προϊόντα όπως το FERTIACTYL GZ, το MAXIFRUIT και η γκάµα βιοδιεγερτών SEACTIV της Timac Agro | ΛΥ∆Α έχουν γίνει ουσιαστικά αναπόσπαστο µέρος των προγραµµάτων θρέψης των Ελλήνων παραγωγών.

Η Timac Agro βασίζεται σε ένα µοναδικό µοντέλο εργασίας, στοχεύοντας να είναι στο πλευρό του Έλληνα παραγωγού, πάντα σε συνεργασία µε τον τοπικό συνεργάτη. Με περισσότερους από 40 γεωπόνους στο πεδίο και το άρτια καταρτισµένο τεχνικό της τµήµα, η  Timac Agro | ΛΥ∆Α έχει δηµιουργήσει ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. Οι σύµβουλοι θρέψης επισκέπτονται καθηµερινά τους παραγωγούς στα χωράφια, προσφέροντας εξατοµικευµένες συµβουλές και λύσεις προσαρµοσµένες στις ανάγκες τους.

Τέλος, τα προϊόντα Timac Agro | ΛΥ∆Α κατατάσσονται στον κλάδο των specialite λιπασµάτων και όχι των κοινών (commodities), αφού ενσωµατώνουν µοναδικές καινοτόµες τεχνολογίες µε σκοπό, όχι µόνο τη µεγιστοποίηση της παραγωγής, αλλά και της ποιότητας, εξασφαλίζοντας ακόµα µεγαλύτερα εισοδήµατα για εκατοµµύρια παραγωγούς σε όλο τον κόσµο.

Θα βρείτε την Timac Agro | ΛΥΔΑ στο περίπτερο 08, stand 23





Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία