BACK TO
TOP

Agrotica

Ikorganic_stand_agrotica

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος επισκεπτών πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή της Ikorganic στην 30η Διεθνή Έκθεση Agrotica 2024, το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός για την αγροτική οικονομία, που πραγματοποιήθηκε 1-4 Φεβρουαρίου στη ΔΕΘ.

27-30_CCCOVER

Σύσφιξη στο χαλαρό έως τώρα πλαίσιο των eco-schemes, µια νέα αγορά γύρω από τα δικαιώµατα άνθρακα ανοιχτή για τους αγρότες και άµεσα διαθέσιµα ψηφιακά εργαλεία που διευκολύνουν τις αγροτικές εργασίες τόσο στο χωράφι, όσο και στη µηχανοργανωτική διαχείριση των εκµεταλλεύσεων, ανέδειξε ένας συνεκτικός και ουσιαστικός κύκλος συζητήσεων που ανέπτυξε η συντακτική οµάδα της Agrenda µε επαγγελµατίες του κλάδου της αγροτικής παραγωγής.

1707128295816_copy_3

Η HELLAGRO Α.Ε. συμμετείχε στην επετειακή διεθνή έκθεση AGROTICA, η οποία έλαβε χώρα από 1 έως 4 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εικονα2_2

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε από τον Πιστοποιητικό Οργανισμό GMCert η πρώτη Ημερίδα ANTIOXCERT, το Σάββατο 03 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της επετειακής 30ης Διεθνούς Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων AGROTICA 2024, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα αρχικά αποτελέσματα του Έργου με Τίτλο «Πιλοτική Εφαρμογή του Προτύπου ANTIOXCERT σε κύρια Αγροδιατροφικά Προϊόντα» που εντάσσεται στη Δράση 2 του Υπομέτρου 16.1-16.2 του Μέτρου 16 του ΠΑΑ 2014-2020.

IMG_20240203_182921

Η EUROCERT, πιστή στην παράδοσή της, συμμετείχε στο κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός για την αγροτική οικονομία στη χώρα, την Agrotica, προσελκύοντας στο περίπτερό της πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

1__3__5

Μία άκρως επιτυχημένη συμμετοχή στην 30η Διεθνή Έκθεση Agrotica ολοκλήρωσε η TractorGPS, 01-04 Φεβρουαρίου 2024, ανανεώνοντας το ραντεβού της με τον αγροτικό κόσμο και παρουσιάζοντας καινοτόμα γεωργικά προϊόντα και σύγχρονες τεχνολογίες που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών επιχειρήσεων.

O3_OTHONI

Η ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζεται ολιστικά από τον αγρότη με στοχευμένες επενδύσεις σε βάθος χρόνου και όχι απλά σε επίπεδο μεμονωμένου μηχανήματος, συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στην ενότητα με τίτλο «Αγροτική Τεχνολογία στην Ψηφιακή Εποχή και Προγράμματα Χρηματοδότησης».

O2_OTHONI

Για τις εθελοντικές αγορές άνθρακα και τα δικαιώματα εκπομπών ρύπων και πώς το νέο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει σε όφελος των παραγωγών και να προσφέρει στο μέλλον ένα επιπλέον έσοδο στις εκμεταλλεύσεις, συζήτησαν οι συμμετέχονται στην ενότητα με τίτλο «Εθελοντική Αγορά Αντιστάθμισης Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα και Αγροτικός Τομέας».

O1_OTHONI

Σε ένα νέο και μάλλον δυσπρόσιτο φορολογικό χάρτη καλούνται να λειτουργήσουν οι επαγγελματίες αγρότες από φέτος, με το νέο πλαίσιο να θεσμοθετεί την υποχρέωση διαβίβασης τιμολογίων για κάθε συναλλαγή στην φορολογική αρχή και μάλιστα, την αμέσως επόμενη ημέρα, ενώ έρχεται από το καλοκαίρι του 2024 να επιβάλει και κυρώσεις σε όσους αδυνατούν να διατηρούν το MyData τους επικαιροποιημένο και τακτικό.

O4_OTHONI

Η ανάγκη να «μαζευτεί» η υπόθεση των eco-schemes που έφερε τις αιτήσεις στα 600 εκατ. ευρώ με διαθέσιμο ποσό τα 425 εκατ. και παρόλα αυτά θα ξανανοίξουν για αιτήσεις εντός του μήνα, τονίστηκε στο διάλογο της Agrenda για την πράσινη μετάβαση, και όπως αναφέρθηκε κανείς προς το παρόν δεν μπορεί να προβλέψει τη μείωση στα ποσά των δικαιούχων.

O5_OTHONI

Στο χρηματιστήριο του Παρισιού συμβόλαια με σκληρό σιτάρι και εκκοκκισμένο βαμβάκι για λογαριασμό αγροτών δίνουν τις τελευταίες εξελίξεις στις αγορές, που θα μπορούσαν να τοποθετήσουν σε νέα βάση τις ισορροπίες στις διεργασίες διαμόρφωσης των τιμών.

DSC_6422_social_media

Με σημείο αιχμής την υποστήριξη των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί, τη διετία 2022-23, από συνεργατικά σχήματα – πελάτες της σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα συνεχιστεί και το 2024 η δυναμική πιστωτική επέκταση της Τράπεζας Πειραιώς στον εγχώριο πρωτογενή τομέα.

100_3

Η εταιρεία ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ – ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ Α.Β.Ε.Ε δραστηροποιείται στην παραγωγή και εµπορία ελληνικών εξαιρετικών προϊόντων βάµβακος όπως εκκοκκισµένο βαµβάκι, βαµβακέλαιο, βαµβακόπιτα, βαµβακόσπορος, πρώτες ύλες ζωοτροφών και σύνθετα µείγµατα ζωοτροφών.

20240202_124208

Η SynField είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να φιλοξενήσει την υπουργό γεωργίας της Κύπρου κα. Μαρία Παναγιώτου στο περίπτερό της στην έκθεση Agrotica 2024 και να της παρουσιάσει τις δυνατότητες της ολοκληρωμένης λύσης SynField.

98_2

Ο Οργανισµός Ελέγχου και Πιστοποίησης «ΟΞΥΓΟΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ», είναι ένας ανεξάρτητος, αµιγώς Ελληνικός φορέας ελέγχων, επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων.

26a_8

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η επιχειρηµατική µονάδα της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ McCormick – Landini & HATTAT, θα συµµετάσχει στην 30η Agrotica µε τρία εντυπωσιακά περίπτερα συνολικού εµβαδού 900 τ.µ. και θα παρουσιάσει τις πλήρως ανανεωµένες γκάµες µηχανηµάτων McCormick , Landini καθώς και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την νέα συνεργασία της µε τα τουρκικής προέλευσης µηχανήµατα HATTAT.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ