BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Από έµπνευση άλλο τίποτα η µηχανοπαρέα

Aπό λαγούς, πρόθυµους και µάντες άλλο τίποτα αυτός ο τόπος. Κάπως έτσι, µέχρι να ανοίξει... πανηγυρικά (µετά έπεσε το ρεύµα) η διαδικασία για την ενεργοποίηση των φετινών δηλώσεων ΟΣ∆Ε, η οποία καθυστέρησε για να πληρωθούν και τα τελευταία τάλιρα στη «µηχανοπαρέα». Το θέµα είναι πως για µία ακόµη φορά εκτυλίχθηκε στις πλάτες των δικαιούχων ενισχύσεων µια κακοπαιγµένη παράσταση (διαµαρτυρίας;). Στο σκηνικό πρώτα ονόµατα, δήθεν εκφραστές του συνεταιριστικού χώρου, που θέλουν να οργώνουν σε ιδιωτικά χωράφια... απειλώντας και επιβάλλοντας οµερτά σε όσους διαφωνούν και προβάλλουν τα κακώς κείµενα.

agrosxolos-700

11
0

Υβρίδια

-Τελικά το ΟΣ∆Ε ούτε στο σπίτι του επέστρεψε, ούτε απαλλάχθηκε από τα τρωκτικά που έχουν παρεισφρήσει. Τι κι αν φωνάζει ο Παύλος, ο Θωµάς και όλος ο ντουνιάς.

-Προφητικό εν τέλει, το «ο Σταύρος το κρίµα, και ο Τάσος το χρήµα...», όπως και το «η σιωπή για κάποιους που θέλουν να κάνουν τους θεσµικούς, θα ήταν σίγουρα...χρυσός».

-Κατά τα λοιπά, οι εµπνευστές του όρου «χαρµολύπη», κόπτονταν... για τις εργάσιµες που θα απέµεναν έως τη 15η Μαΐου, οπότε και λήγει η περίοδος συλλογής των δηλώσεων, λες και δεν ήξεραν ότι ήταν έτοιµη και η παράταση. Για τέτοια... παράσταση, όµως, µιλάµε!

 


Μπλοκατζής
Αυτό πάλι µε τη Φέτα και το σχέδιο δασµών των ΗΠΑ, που χάριν του Σταύρου και λοιπών, µπλοκαρίστηκε, µας το ξεφούρνησε η Βάθη, λίγα 24ωρα µετά τη βόµβα του αµερικανικού υπουργείου Εµπορίου ότι ετοιµάζεται λίστα που εµπεριέχει και αγροτικά προϊόντα ως αντίποινα στις επιδοτήσεις για τα Airbus. Αυτά κι αν είναι τρικ...

           

Σφουγγικτό
Μετά την Τσεχία, που χρησιµοποιούσε την ονοµασία «ελληνικό γιαούρτι», προστέθηκε και η Ρουµανία µε την ελληνική πρεσβεία στο Βουκουρέστι σε έγγραφο της να µιλά για 7 εταιρείες που παράγουν γιαούρτι και κάνουν χρήση του όρου. Η πρεσβεία της χώρας χτυπά καµπανάκι, ζητώντας να εξεταστεί το ζήτηµα. Ο Βιτένις τι λέει;

           

Σπατάλη στα «θα»
Αν όλες αυτές οι οµάδες εργασίας που έχουν συσταθεί για να εισηγηθούν προτάσεις, έφερναν κανένα χειροπιαστό αποτέλεσµα, πολλά πράγµατα θα ήταν καλύτερα. ∆εν λέω, καλή η κυκλική οικονοµία και αυτά που πρεσβεύει, ειδικά στο θέµα της αντιµετώπισης της σπατάλης στα τρόφιµα, όµως περισσεύουν τα «θα» και οι ανεκπλήρωτες συνέργειες.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία