BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Προσοχή στους Σούζο Καούκο

Οδηγός προς ναυτιλοµένους τα λόγια του Κύπριου «γκουρού» των δηµοσκοπήσεων Ανδρέα ∆ρυµιώτη: «Όταν σε πάρει η κάτω βόλτα δεν σε σώζει τίποτα. Παράδειγµα το ’89 µε το «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα». Τελικά τίποτα. Παράδειγµα µε τον Έβερτ ως υπουργό Οικονοµικών του 1981, που απλόχερα έδωσε σε όλους σχεδόν επιστροφή φόρου. Πάλι τίποτα. Παράδειγµα µε τον µακαρίτη Θανάση Κανελλόπουλο, που την ίδια χρονιά µε ελικόπτερο µοίραζε επιταγές στους αγρότες. Πάλι τίποτα. Παράδειγµα µε τον Προκόπη Παυλόπουλο επί Κώστα Καραµανλή που διόρισε 300.000 συµβασιούχους Πάλι τίποτα. Όταν ο κόσµος έχει σχηµατίσει µια άποψη δεν αλλάζει µε τίποτα». Κατα τον ίδιο, οι περισσότεροι πολιτικοί, ίπτανται στο δικό τους παράλληλο σύµπαν µε «πιλότους» παρατρεχάµενους και αυλοκόλακες που στην Κύπρο τους αποκαλούν «Σούζο Καούκο».

agrosxolos-708

11
0

Υβρίδια
-«Είναι ώρα για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής που θα απελευθερώσει τις υγιείς δυνάµεις της παραγωγής και της καινοτοµίας», επιµένει ο Πανελλήνιος Σύνδεσµος Εξαγωγέων που στέλνει µήνυµα προς πάσα κατεύθυνση προκρίνοντας την άρση γραφειοκρατικών εµποδίων, τη µείωση της φορολογίας και παραγωγικά κίνητρα.

-Μπορεί οι εξαγωγές να συνεχίζουν ανοδικά τη νέα χρονιά, βάση της καταγραφής του ΠΣΕ, εντούτοις χρειάζεται σταθερό επενδυτικό πλαίσιο για να µην υπάρχουν αυξοµειώσεις.

-Στα αγροτικά, τα στοιχεία πρώτου τριµήνου δείχνουν µείωση 10,3% των εξαγωγών, λόγω µεγάλης υποχώρησης στα «λάδια & λίπη ζωικής ή φυτικής προέλευσης», κατά βάση ελαιολάδου (-58,8%).


Γυροντονέρ

Μέσα στον προεκλογικό πυρετό κατέθεσε κι ο Γίτσας (Ε∆ΟΚ), ένσταση κατά της αίτησης των βιοµηχάνων (ΣΕΒΕΚ), για την καταχώριση της ονοµασίας «Γύρος-Gyros» ως ΕΠΙΠ, καθώς όπως λέει, θίγει τα συµφέροντα της ελληνικής χοιροτροφίας και ανοίγει διάπλατα το δρόµο για καταπάτηση της παραδοσιακής συνταγής, αφού το συνδέει µε µαρινάδες και το ντονέρ!

           

Ιερακοθηρία

Το νοµοσχέδιο για τις οικιστικές πυκνώσεις τακτοποιεί αυθαίρετα σε δάση, κατακυρώνει κυριότητες χορτολιβαδικών εκτάσεων, εκχερσώνει δασωµένους αγρούς, παρατείνει την ανάρτηση δασικών χαρτών, διορίζει προϊσταµένους εκτός ΑΣΕΠ. Κι όλα αυτά, χάριν ιερακοθηρίας, ή ψηφοθηρίας; Τι κι αν το ΣτΕ το βρίσκει αντισυνταγµατικό!

           

Επιταγές

Με την ταχύτητα που κινείται ο ΕΛΓΑ (λέµε τώρα), στο τέλος οι αποζηµιώσεις θα έρχονται πριν πέσει το χαλάζι. Κάπως έτσι και οι υποσχέσεις αρµοδίων και πολιτευτών που επισκέπτονται τους νοµούς τους, εκλογές γαρ, και βάζουν σε ΠΣΕΑ και de minimis παλιά και νέα γραµµάτια. Αλήθεια λογαριασµό έχει κάνει κανείς ή θα πάει στον επόµενο;

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία