BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Από τη θεωρία στα έργα πόσες µελέτες… δρόµος;

Αλήθεια, τι µάρκα είναι τα πούρα που καπνίζει ο Σατολιάς;

48_207

175
0

Η φετινή µεγάλη γιορτή απονοµής των βραβείων του «Αγρότη της Χρονιάς», στην Ξάνθη κατέδειξε µία ακόµη φορά τις αγωνίες και τη δίψα του αγροτικού κόσµου για πληροφόρηση απέναντι στις θεσµικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Η παρουσία του υπουργού Αυγενάκη, αλλά και επίλεκτων µελών της επιστηµονικής, τραπεζικής, επιχειρηµατικής κοινότητας και οι ειδήσεις που έβγαλαν φαίνεται να αντάµειψαν την ανήσυχη αγροτική κοινότητα, που κατέκλυσε την αίθουσα της εκδήλωσης. Μένει να φανεί αν τα λόγια του υπουργού, πως δεν ανήκει σε εκείνους της θεωρίας, θα µετουσιωθούν σε πράξεις µε απτά αποτελέσµατα και όχι σε µελέτες επί µελετών.

  • Καµπανάκι, στον Αγρότης της Χρονιάς ήχησε και από τον επιχειρηµατία Θύµη Ευθυµιάδη (CEO, Eftymiadis Agrotechnology Group), o οποίος τόνισε την ανάγκη για άµεσο σχεδιασµό για τις νέες σπορές και την µη αποµάκρυνση από της αρδευόµενες, οι οποίες στο θεσσαλικό κάµπο είναι οι πιο παραγωγικές. Χάθηκαν, όπως είπε, πάνω από 4.500 σπόροι από τις πληµµύρες, που αποτελούν πολύτιµο υλικό κάθε χρονιά για την ανάπτυξη σπόρων σποράς.
  • Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και ∆ιευθύνων της Syngenta, Γιώργος Ποντίκας, µίλησε για πολιτική βούληση και ρεφλέξ από την πολιτεία για εγκρίσεις σπόρων σποράς καθώς το 2024 διαγράφεται δύσκολο.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία