BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ό,τι έμεινε στο επιτραπέζιο σταφύλι πληρώνεται καλά

Στα υψηλά του 1,30 ευρώ το κιλό βρέθηκε η τιµή παραγωγού για το επιτραπέζιο σταφύλι στο χωράφι τέλος Σεπτεµβρίου, στο τέλος της φετινής συγκοµιδής, στην Κορινθία, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφόρησε στις 2 Οκτωβρίου. Και άλλες χρονιές στο τελείωµα οι τιµές ξεπερνούσαν το ένα ευρώ το κιλό, ωστόσο, φέτος, η µειωµένη παραγωγή, που είχε διαφανεί απ’ τον Απρίλιο, και η αυξηµένη ζήτηση για εξαγωγές είχαν αντίκτυπο και στις τιµές παραγωγού καθ’ όλη τη σεζόν, που βρέθηκαν σε αξιόλογα επίπεδα σε περιοχές που «επέζησαν» από τις τεράστιες ζηµιές της φετινής χρονιάς. Υπενθυµίζεται ότι ζηµιές έπληξαν κυρίως την Κρήτη.

Ό,τι έμεινε στο επιτραπέζιο σταφύλι πληρώνεται καλά

2
0

Έτσι, πριν 2 βδοµάδες η τιµή παραγωγού στην Κορινθία ήταν 1 ευρώ το κιλό. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκοµιδή στην περιοχή φέτος τελείωσε ένα µήνα νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως, που ολοκληρωνόταν τέλος Οκτώβρη. Σύµφωνα µε παραγωγούς από τον Άσσο Κορινθίας, οι τελευταίες βροχές επηρέασαν και τα σκεπαστά αµπέλια, καθώς η υγρασία προκάλεσε σκασίµατα και σαπίσµατα σε µέρος της παραγωγής.

To πρόβληµα ήταν πιο έντονο στη Β. Ελλάδα, µε τη µείωση της παραγωγής να φτάνει και το 80-100% σε κτήµατα της Καβάλας, που βρισκόταν στη µέση της καλλιεργητικής σεζόν. Σηµειώνεται ότι για τη σουλτανίνα η τιµή παραγωγού στην περιοχή βρίσκεται στα 0,90-1 ευρώ το κιλό, ενώ για τα Italia ήταν πριν τις βροχές 0,50-0,70 ευρώ το κιλό. Η ζηµιά παρατηρήθηκε περισσότερο στη σουλτανίνα, τη βασική ποικιλία της περιοχής, δεδοµένου ότι είναι πιο ευαίσθητη στις βροχοπτώσεις. Εκτός από τις έντονες και παρατεταµένες βροχές της προηγούµενης βδοµάδας, οι ζηµιές στην Καβάλα προήλθαν και απ’ τον αέρα την ίδια περίοδο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία