Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Φεστιβάλ μελιού και προϊόντων μέλισσας

Φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2018 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα.

afestibalmelioybazaki

205
0

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και τον πλέον πρόσφορο τρόπο για την προβολή του ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό.

Στόχος και του 10ου Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και τους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, προσφέρει έναυσμα για τη σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Η έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας έχει καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον μελισσοκομικό τομέα για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης.

 

Αίθουσα Β΄- Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας - Συνέδριο ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας

Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδρος: Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ

Μέλη: Β. Ντούρας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, Ν. Εμμανουήλ, Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Η. Χαλακατεβάκης, Μέλος ΔΣ ΟΜΣΕ, Μέλος ΔΣ Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης, Ε. Ψαχούλια, Οικονομολόγος, Υπεύθυνη Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Πρωινή Συνεδρία


Προεδρείο: Ν. Κατσαρός - Β. Ντούρας – Ν. Εμμανουήλ


10.00 - 10.15  Προσέλευση - Εγγραφές


10.15 – 10.30  Χαιρετισμοί


10.30 - 10.45  Η Ανωτερότητα του Μελιού σε σύγκριση με τεχνητές γλυκαντικές ύλες

Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College


10.45 – 11.00 Στρατηγική Αντιμετώπισης του Βαρρόα. Εναλλακτικοί Τρόποι.

Φ. Χατζήνα, Τακτική Ερευνήτρια, Τμήμα Μελισσοκομίας, Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ


11.00 – 11.15  Ελλάδα: Αποτελέσματα για Χειμερινές Απώλειες Mελισσοσμηνών 2017-2018 Palatano, PHD, Marie Curie Fellow, Neuroscience Department, BSRC Alexander Fleming


11.15 - 11.30 AethinaTumida και VespaVelutina: Δύο δυνητικοί εχθροί για την ελληνική μελισσοκομία
Ν. Γ. Εμμανουήλ, Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ε. Πάνου, ΕΙΔΙΠ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών


11.30 – 11.45  Ερωτήσεις – Συζήτηση


11.45 – 12.00  Υπάρχει μέλλον για την ελληνική μελισσοκομία και ποιο είναι αυτό;

Β. Ντούρας, Πρόεδρος ΟΜΣΕ


12.00 – 12.15  Διαχείριση Μελισσοκομείου - Ορθή Μελισσοκομική Πρακτική

 Ν. Ασούτης Διδαράς, Κτηνίατρος, Επιθεωρητής ΕΦΕΤ


12.15 – 12.30  Μελισσοτροφικά φυτά της ελληνικής χλωρίδας

Δρ. Ν. Σαμαρίδης, Βοτανολόγος ΑΠΘ


12.30 – 12.45  Η Μελισσοθεραπεία στον 21ο αιώνα

 Κ. Καρατάσου, Κτηνίατρος, Επόπτρια Μελισσοκομίας Κ.Μ. Λάρισας


12.45 – 13.00 Αξιοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων για την παρασκευή υψηλής προστιθέμενης αξίας α' υλών καλλυντικών

Κ. Γαρδίκης, MSc, PhD, Διευθυντής Επιστημονικών Υποθέσεων APIVITA


13.00 - 13.15  Πιστοποιημένη εκπαίδευση στον μελισσοκόμο

Α. Μ. Γιάντση, Πρόεδρος Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ)


13.15 - 13.30  Ερωτήσεις – Συζήτηση


13.30 - 13.45  Το Υπουργείο Εξωτερικών στην υπηρεσία του Έλληνα παραγωγού και εξαγωγέα μελιού

 Δ. Χαλεπίδης, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Υπουργείο Εξωτερικών, Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού


13.45 - 14.00  Η Διακίνηση του μελιού στα καταστήματα λιανικής το 2018 – Τάσεις στην ελληνική αγορά

 Γ. Πίττας, Αντιπρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης


14.00 - 14.15  Μελισσοκομία και Επιχειρηματικότητα

Ν. Κουτσιανάς, Πρόεδρος APIVITA


14.15 - 14.30  Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Ευκαιρίες και Προκλήσεις

 Ε. Μαθιουδάκη, Εθνική Τράπεζα, Τομέας Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής – Business Banking, Διεύθυνση Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Δανείων Λιανικής


14.30 - 14.45  Συμβολαιακή Γεωργία και το Μέλι

 Ι. Ζαχαρής, Επικεφαλής της Συμβολαιακής Τραπεζικής Τράπεζας Πειραιώς


14.45 - 15.15 Ερωτήσεις - Συζήτηση


15.15  Διάλειμμα


Απογευματινή Συνεδρία


Προεδρείο: Η. Χαλακατεβάκης, Δρ. Γ. Μπαλωτής, Κ. Λεονταράκης


17.00 – 17.15 Μελισσοκομία στο Αστικό Περιβάλλον και Μελισσοτουρισμός

Φ. Χατζήνα, Τακτική Ερευνήτρια, Τμήμα Μελισσοκομίας, Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ


17.15 – 17.30 Αντιβακτηριακές και Αντιοξειδωτικές Ιδιότητες του μελιού του Ολύμπου

Δ. Μόσιαλος, Επίκουρος Καθηγητής Βιοτεχνολογίας Μικροβίων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


17.30 – 17.45 Μελισσοκομική Εκπαίδευση και Ιστορία του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών

Δρ. Γ. Μπαλωτής, Προϊστάμενος Διεύθυνσης ΙΓΕ, Γεωπόνος


17.45 – 18.00 Φυλές Ελληνικών Μελισσών και Προβλήματα επιβίωσης από νεονικοτινοειδή

Η. Χαλακατεβάκης, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Μελισσοπαραγωγών Ελληνικών Βασιλισσών, Μέλος ΔΣ ΟΜΣΕ, Μέλος ΔΣ Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης


18.00 – 18.15 Επαγγελματική Βασιλοτροφία στην Ελλάδα - Τεχνογνωσία - Εξοπλισμός – Προοπτικές και Προβλήματα

Σ. Στεργάτος, Μελισσοκόμος, Βασιλοτρόφος


18.15 – 18.30 Ερωτήσεις - Συζήτηση


18.30 – 18.45 Η Τεχνολογία των Ενεργών Μικροοργανισμών στη Μελισσοκομία

Κ. Ζαφειροπούλου, Διευθύντρια ΕΜ HELLAS


18.45 – 19.00  Απομακρυσμένη Διαχείριση και Προστασία των Μελισσοκομείων

Παρουσίαση της Συσκευής και Πλατφόρμας  «Alertbee»

Η Χρήση της Μελισσοκομικής Ζυγαριάς στη Σύγχρονη Μελισσοκομία

Ι. Αναστασίου, Μελισσοζυγαριά


19.00 – 19.15 Πρωτοβουλίες του κλάδου των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την προστασία των επικονιαστών.

Μ. Πελεκάνος, Stewardship & e-comms manager, Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ)


19.15 – 19.30 Προστασία της μέλισσας από τα φυτοφάρμακα και τους ψεκασμούς

 Π. Παναγιωτόπουλος, Μελισσοκόμος


19.30 – 19.45 Ευρύχωρη Κυψέλη. Ενιαία Υγεία - Βιοικονομία - Το Μέλλον της Μελισσοκομίας

Α. Παππάς, Μελισσοκόμος


19.45 – 20.00 Ερωτήσεις – Συζήτηση


ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Προεδρείο: Φ. Γκουλιαδίτη, Μ. Μαυρουπλάκης


10.15 – 10.30  Προσέλευση Συνέδρων


10.30 – 10.45  Προϊόντα Κυψέλης - Νέα Ερευνητικά Δεδομένα

Χ. Τανανάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Α.Π.Θ., Επικεφαλής Εργαστηρίου Μελισσοκομίας & Σηροτροφίας Α.Π.Θ. 


10.45 – 11.00  Θεσμικό πλαίσιο για την εγκατάσταση μελισσοκομείων σε εκτάσεις που προστατεύονται από τις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας

Γ. Αγγέλη, Δασολόγος

Α. Αραμπατζή, Δασολόγος

Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας 


11.00 – 11.15 Ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων για τον προσδιορισμό της αυθεντικότητας του ελληνικού μελιού με συνδυασμό σύγχρονων τεχνικών: ευαισθητοποίηση επαγγελματία και καταναλωτή.

Α. Λινού, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis

Π. Ταραντίλης, Καθηγητής, Εργαστήριο Χημείας, Πρόεδρος Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Σχολή Τροφίμων, Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


11.15 – 11.30  Νέες αναλυτικές τεχνολογίες για την τεκμηρίωση της αυθεντικότητος του μελιού

Ν. Θωμαϊδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Πανεπιστημίου Αθηνών


11.30 – 11.45  Αμφίδρομες δυναμικές πληροφόρησης για το επώνυμο ελληνικό μέλι

Φ. Γκουλιαδίτη, Γεωπόνος, MSc, Κέντρο Μελισσοκομίας Αττικής


11.45 – 12.00  Ερωτήσεις - Συζήτηση


12.00 – 12.15  Κλιματική αλλαγή και Μέλισσα

Μ. Μαυρουπλάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Λασιθίου, Γραμματέας ΔΣ ΟΜΣΕ


12.15 – 12.30 Αποτελέσματα ανάπτυξης μελισσών με τη χρήση πλαστικών κυψελών σε σύγκριση με τις ξύλινες κυψέλες > Βουδούρης, Γεωπόνος, ANEL


12.30 – 12.45 Πλεονεκτήματα χρήσης ξύλινης κυψέλης

12.45 - 13.00 Ερωτήσεις - Συζήτηση


Στους ενδιαφερόμενους θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης


Περισσότερες πληροφορίες: greekhoneyfestival.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία