Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βιομηχανική Ντομάτα

Πιέσεις για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ντομάτας Φαρσάλων

Ερώτημα για τις διαθέσεις του υπουργείου αναφορικά με την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από βροχοπτώσεις παραγωγούς βιομηχανικής ντομάτας στην επαρχία Φαρσάλων, κατέθεσε ο τοπικός βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος στον Γιώργο Γεωργαντά έπειτα από σχετική ενημέρωση για το μέγεθος των ζημιών σε περισσότερα από 1.200 στρέμματα καλλιεργειών ντομάτας.

Μαξιμος-Γεωργαντας_4

162
0

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον αρμόδιο υπουργό υπογραμμίζει ότι «το τελευταίο κύμα έντονων βροχοπτώσεων στον νομό της Λάρισας έχει προκαλέσει ζημιές στην ευαίσθητη καλλιέργεια της βιομηχανικής ντομάτας, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της παραγωγής, στο ξεκίνημα της συγκομιδής. Πιο συγκεκριμένα στα χωριά των Φαρσάλων, το ασυνήθιστα υψηλό ύψος βροχόπτωσης από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και χθες, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των ντοματοπαραγωγών, οι οποίοι μιλούν για σοβαρή ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος σε πάνω από 1.200 στρέμματα που καλλιεργούνται στην ευρύτερη περιοχή. Η ευαισθησία της βιομηχανικής ντομάτας στην υπερβολική βροχόπτωση και υγρασία, και μάλιστα σε αυτό το στάδιο της παραγωγής, είναι μεγάλη και εκφράζονται έντονοι φόβοι ότι τις επόμενες ημέρες το μέγεθος της ζημιάς θα αποδειχθεί αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που εκ πρώτης όψεως φαίνεται σήμερα, με ενδεχόμενη ακόμη και την ολοκληρωτική απώλεια της παραγωγής».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει επισημαίνοντας ότι «οι πληγέντες αγρότες, εξαιτίας των αυξήσεων στο κόστος παραγωγής που έχει προκαλέσει η εξωγενής ενεργειακή κρίση, φοβούνται ότι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ δεν θα καλύπτουν την οικονομική απώλεια από την καταστροφή της παραγωγής. Η ζημιά επήλθε στην έναρξη της περιόδου συγκομιδής, ενώ όλα τα έξοδα έχουν γίνει, τα οποία μάλιστα είναι σημαντικά επαυξημένα. Επομένως, τα ακόμα υψηλότερα έξοδα της καλλιέργειας και η χρονική στιγμή της ζημιάς, μια ανάσα πριν τη συγκομιδή, είναι παράγοντες που οι ζημιωθέντες αγρότες ζητούν να ληφθούν υπόψη στην εκτίμηση της ζημιάς και τις αποζημιώσεις που θα προκύψουν.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία