Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Βιομηχανική Ντομάτα

2_12-13_Viomixaniki_ntomata

Σε µια από τις καλύτερες χρονικές των τελευταίων χρόνων εξελίσσεται η φετινή για τη βιοµηχανική ντοµάτα, µε τη συγκοµιδή στη Θεσσαλία να προσεγγίζει το 70% και να εισέρχεται στην τελευταία της φάση χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

1495442120255_jpg--

Ξεκινούν από την Παρασκευή 31 Ιουλίου οι παραλαβές βιομηχανικής ντομάτας στα εργοστάσια της Θεσσαλίας, με τα πρώτα φορτία, όπως κάθε χρόνο,  να διεκδικούν πριμ πρωιμότητας από 2 έως 6 ευρώ ο τόνος ανάλογα το εργοστάσιο.

38_pin_4

Με τα αποθέµατα ντοματοπελτέ να έχουν εξαντληθεί και την κατανάλωση αυξηµένη έως και 30% την περίοδο της πανδημίας, η αγορά της βιοµηχανικής ντοµάτας αποκτά µια ανανεωµένη δυναµική που αφήνει περιθώρια στους καλλιεργητές να διεκδικήσουν υψηλότερες τιµές για το προϊόν τους την ώρα της παράδοσης.

thumbnail_biomixaniki__13__copy

Επιφυλακτικά δείχνει να ξεκινάει από την πλευρά των παραγωγών η φετινή καλλιεργητική περίοδος για τη βιοµηχανική ντοµάτα, παρά τις προσπάθειες της βιομηχανίας να «χρυσώσει το χάπι» με την αναγγελία υψηλότερων τιμών, οι οποίες ωστόσο συνοδεύονται από μια σειρά προϋποθέσεις οι οποίες ανεβάζουν τα κόστη παραγωγής και το χρηματοοικονομικό ρίσκο της καλλιέγειας.

ffff_AGROTICA-2020-NOMIKOS-NTOMATOPARAGOGOS

Υπό πίεση τελεί ο κλάδος της βιοµηχανικής ντοµάτας στη χώρα µας, γεγονός το οποίο υποχρέωσε πριν από λίγο καιρό τον  Όµιλο Νοµικού να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας µιας από τις καλά οργανωµένες µονάδες παραγωγής ντοµατοπελτέ που διέθετε στην περιοχή της Κωπαΐδας.

26731073_1495919800524411_3112725832727673519_n

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου καλούνται να δηλώσουν πρόθεση σποράς οι παραγωγοί της Θεσσαλίας, μετά την ανακοίνωση της βιομηχανίας Νομικός για τις τιμές παραλαβής βιομηχανικής ντομάτας εσοδείας 2020 στα εργοστάσια στα Φάρσαλα και τον Δομοκό.

Viomixaniki-ntomata-sygomidi

Ξεκινάνε από την Παρασκευή 26/7 2019 οι παραλαβές βιομηχανικής ντομάτας για τη σεζόν 2019, στις περιοχές Λάρισας και Φαρσάλων από τα εργοστάσια ΝΟΜΙΚΟΣ, ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ και AGROFARM, τα οποία ανοίγουν τις πύλες τους, με μπόνους για πρώιμες και όψιμες παραγωγές σε ΝΟΜΙΚΟ και ΝΤΑΒΑΜΑΝΤ και επιπλέον μπόνους στην ΝΤΑΒΑΜΑΝΤ για λίγες ξένες ύλες. Η AGROFARM δεν έχει μέχρι τώρα κάποιο κριτήριο για μεγαλύτερη τιμή.

Βιομηχανική Ντομάτα