Φυσικά όταν μιλάμε για υγιεινή στην ελαιουργία, δεν μπορεί κάποιος να παραβλέψει τη σχέση που έχει και με την αύξηση παραγωγικότητας της εγκατάστασης, όταν εφαρμόζονται οι σωστές πρακτικές.
Η Rolco Christeyns, είναι μια εταιρεία που υπόσχεται και προσφέρει σωστές πρακτικές και προϊόντα με γνώμονα την επίτευξη βέλτιστης υγιεινής που αυξάνει την παραγωγικότητα και κατά συνέπεια την κερδοφορία της μονάδας εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα καλύτερη ποιότητα.
Πώς; Αθροίζει την «Γνώση» δυο μεγάλων οργανισμών με εμπειρίες από την Ελληνική άλλα και την Διεθνή Αγορά – Ιταλία και Ισπανία – στην παραγωγή Ελαιολάδου. Η Rolco, είναι η μεγαλύτερη Ελληνική Βιομηχανία Απορρυπαντικών και Καθαριστικών με ιστορία και παρουσία στην ελληνική αγορά άνω των 65 χρόνων. Η Christeyns, είναι κορυφαία Ευρωπαϊκή Εταιρία επαγγελματικών προϊόντων και συστημάτων καθαρισμού με εξειδίκευση στον χώρο της Βιομηχανίας Τροφίμων με διεθνή εμπειρία άνω των 70 χρόνων. Μαζί, έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν καινοτόμες λύσεις, προσφέροντας εξειδικευμένα προϊόντα και συστήματα, αλλά και τεχνογνωσία στη διαχείριση τεχνολογίας και εξοικονόμηση πόρων.
Ποιο συγκεκριμένα, για να καλύψει τις ανάγκες του κλάδου της Ελαιουργίας, δημιούργησε την σειρά προϊόντων Olive Industry Range, που αποτελείται από απορρυπαντικά, απολιπαντικά και απολυμαντικά υψηλής απόδοσης, συμβατά με διαφορετικά συστήματα εφαρμογής που καλύπτουν τις ανάγκες όλης της παραγωγικής διαδικασίας. Για παράδειγμα, το Betechlor LDA, ένα αλκαλικό, χλωριωμένο απορρυπαντικό είναι ειδικά σχεδιασμένο για την απομάκρυνση οργανικής ύλης και υπολειμμάτων που βρίσκονται στους ζυμωτές, ενώ συγχρόνως εξυγιαίνει.
Στην ίδια λογική βρίσκονται και τα εξειδικευμένα μηχανήματα που διαθέτει η Rolco Christeyns. Το κινητό CIP B-TNK 4.8 για παράδειγμα βοηθάει στην ελαχιστοποίηση των ρίσκων που συνδέονται με τον καθαρισμό των ζυμωτών, δεδομένου ότι εξαλείφει την ανάγκη πρόσβασης του χειριστή στο εσωτερικό του μηχανήματος, βελτιστοποιώντας περαιτέρω τις εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης.
Αναλυτικά το αφιέρωμα βρίσκεται διαθέσιμο στο τέυχος Ιανουαρίου 2021, «Ελαίας Καρπός» και εδώ