BACK TO
TOP
Farming

Συνεργασία Syngenta και Insilico Medicine για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στη βιώσιμη καινοτομία

Syngenta Crop Protection συνεργάζεται με την εταιρεία Insilico Medicine, παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), για να επιταχύνει την εφεύρεση και την ανάπτυξη νέων, πιο αποτελεσματικών λύσεων προστασίας των καλλιεργειών από ασθένειες, ζιζάνια και παράσιτα, με σεβασμό παράλληλα στο οικοσύστημα.

32e0741e68cabc7552333046597de1b4_S

30
0

Μεσω της καινοτομίας, η Sygenta μπορεί να κάνει γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά προσιτές νέες λύσεις στους αγρότες, που θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν στις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, στην προσπάθεια βελτίωση της παραγωγικότητας ώστε να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για προσιτά, ποιοτικά τρόφιμα.

«Αυτή η συνεργασία με την Insilico Medicine σημαίνει ότι η Syngenta μπορεί να αξιοποιήσει το τεράστιο δυναμικό και το εύρος της τεχνητής νοημοσύνης για να αναπτύξει την επόμενη γενιά βιώσιμων λύσεων προστασίας των καλλιεργειών ως μέρος της δέσμευσης της Syngenta για επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα», δήλωσε η Camilla Corsi, επικεφαλής έρευνας για την προστασία των καλλιεργειών στη Syngenta. «Αυτό θα μεταμορφώσει περαιτέρω τη γεωργία, παρέχοντας στους αγρότες σε όλο τον κόσμο, τα εργαλεία που χρειάζονται για να παράγουν υγιή, θρεπτικά, προσιτά και βιώσιμα τρόφιμα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

Το Insilico Medicine με πλούσιο αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχιών, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στη φαρμακευτική έρευνα, χρησιμοποιώντας το AI και το deep learning για το σχεδιασμό, τη σύνθεση και την επικύρωση νέων συστατικών. Η ίδια προσέγγιση έχει επίσης τη δυνατότητα να μετατρέψει την ανάπτυξη νέων λύσεων στον τομέα της φυτοπροστασίας που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας των φυτών, από τη φύτευση έως τη συγκομιδή. Σε στενή συνεργασία με τη Syngenta, η Insilico Medicine θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία ακριβείας και την τεχνητή νοημοσύνη όχι μόνο στην ανάπτυξη δραστικών ουσιών με ταχύτερη δράση, αλλά και για ενεργό σχεδιασμό μορίων που είναι πιο βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με μια εταιρεία που είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη ασφαλών και βιώσιμων λύσεων για τους καλλιεργητές», δήλωσε ο Alex Zhavoronkov, PhD, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Insilico Medicine. «Η τεχνητή νοημοσύνη μας έχει σχεδιαστεί από την αρχή για να παράγει πολύ ακριβής δράσεις χημικές ουσίες για την προστασία της ανθρώπινης υγείας, εξασφαλίζοντας παράλληλα βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ασφάλεια. Αυτή η τεχνογνωσία είναι εξαιρετικά πολύτιμη για τις επιστήμες των καλλιεργειών, και ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις των οποίων η βασική προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των προϊόντων τους. Η Syngenta είναι μια προοδευτική εταιρεία με πολλούς λαμπρούς επιστήμονες και θα συνεργαστούμε για να χρησιμοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος της γεωργίας. "

«Η φήμη μας ως παγκόσμιου ηγέτη στην καινοτομία στηρίζεται σε μια βάση συνεργασίας και κατανόησης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές», σημείωσε επίσης η Camilla Corsi. «Η συνεργασία με την Insilico Medicine, συνδυάζοντας τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τις τεχνολογίες μας, θα συμβάλει στη διασφάλιση ότι οι νέες και πιο αποτελεσματικές λύσεις προστασίας των καλλιεργειών θα βρίσκονται στα χέρια των αγροτών νωρίτερα.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές