BACK TO
TOP
Food insider

H «Πίνδος», αύξησε κατά 8% τις ποσότητες πτηνών που πήρε από τους παραγωγούς και αγγίζει τα 400 εκατ.

Στην αύξηση των ποσοτήτων που απορρόφησε από τους συνεργαζόμενους παραγωγούς προχώρησε στη διάρκεια του 2023 ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Πίνδος.

Pindos-ergostasio-paragwgh

Γιώργος Λαμπίρης

200
0

Υπολογίζεται ότι αυξήθηκαν κατά 8% ποσότητες πτηνών που πήρε από τους παραγωγούς και κατ’ επέκταση οι πωλήσεις σε όγκο. Το κοτόπουλο παρουσίασε αύξηση ζήτησης από τους καταναλωτές στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς δεδομένου ότι είναι οικονομικότερο σε σχέση με το κόκκινο κρέας.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί για τον συνεταιρισμό την ολοκλήρωση επενδυτικού προγράμματος συνολικού ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ για την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων παραγωγής και την προσθήκη μηχανολογικού εξοπλισμού. Το πρόγραμμα αφορούσε στην κατασκευή νέων εργοστασίων, επέκταση στην παραγωγή προψημένων προϊόντων, την κατασκευή νέου πτηνοσφαγείου, το νέο εργοστάσιο ζωοτροφών καθώς και την κατασκευή φωτοβολταϊκών για ενεργειακό συμψηφισμό. Φέτος ολοκληρώνεται η επένδυση για τον ψηφιακό του μετασχηματισμό. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδότησης το επενδυτικό σχέδιο κατασκευής μονάδας βιοαερίου, ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, με αντικείμενο την αξιοποίηση των υποπροϊόντων σφαγής και αφορά στις επενδύσεις που θα υλοποιηθούν κατά τα έτη 2025-2027. Σκοπός κατά την συγκεκριμένη τριετία εκτός από την κατασκευή της μονάδας βιοαερίου είναι να προστεθούν και άλλοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί στα εργοστάσια του Συνεταιρισμού.

Αγγίζει τα 400 εκατομμύρια ευρώ – Στόχος η ενίσχυση των εξαγωγών

Κατά την διάρκεια του 2023 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας κινήθηκε για πρώτη φορά κοντά στα 400 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τη θυγατρική Αγροζωή που παράγει επίσης κοτόπουλα στην Εύβοια, από 337 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το τζίρος του Συνεταιρισμού το 2022.

Πρόσφατα συμμετείχε στην έκθεση Gulfood στο Ντουμπάι και προσεχώς θα συμμετάσχει στις εκθέσεις Foodexpo και προσεχώς στη διεθνή έκθεση Sial. Επίσης τοποθετήθηκε με τα έτοιμα ψημένα προϊόντα ελευθέρας βοσκής σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ του Ντουμπάι, διευρύνοντας το εξαγωγικό του εκτόπισμα. Σκοπός είναι να αυξήσει το επόμενο χρονικό διάστημα τις εξαγωγές από το 8% του τζίρου που αντιστοιχούν σήμερα σε ποσοστό που θα υπερβαίνει το 10%.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία