BACK TO
TOP
Διεθνή

Βγήκε στις αγορές η Κίνα μετά τη διόρθωση τιμών για 1,2 εκατ. τόνους σιτηρών

Η Κίνα εισέβαλε δυναμικά στις παγκόσμιες αγορές αποκτώντας πάνω από 20 φορτία ζωοτροφών τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς ο μεγαλύτερος εισαγωγέας στον κόσμο εκμεταλλεύτηκε τη μείωση των τιμών στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών. Η χώρα εξασφάλισε αποστολές καλαμποκιού, σόργου και κριθαριού από διάφορους προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας και των ΗΠΑ. Συνολικά, οι αγορές ανέρχονται σε περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια τόνους σιτηρών με βάση κάθε φορτίο των 60.000 τόνων.

Το 50% έφτασε η εκμηχάνηση στη Κίνας

70
0

Η αγοραστική παρορμητικότητα της Κίνας έγινε αισθητή καθώς οι τιμές ανέβαιναν εντός της χώρας, ενώ οι κύριες εμπορευόμενες τιμές καλαμποκιού στο Σικάγο έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2020, επιβαρυνόμενες από την πληθώρα προσφορών από τους κορυφαίους εξαγωγείς, όπως η Βραζιλία και οι ΗΠΑ. Η διαφορά στις τιμές μεταξύ της τοπικής και διεθνούς αγοράς έκανε τις αγορές αυτές ιδιαίτερα ελκυστικές για την Κίνα.

Οι αποστολές περιελάμβαναν τουλάχιστον 10 φορτία ουκρανικού καλαμποκιού, κυρίως για παράδοση από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, τουλάχιστον πέντε φορτία αμερικανικού σόργου και έξι αποστολές κριθαριού πολλαπλής προέλευσης για παρόμοια παράδοση, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Οι τιμές στην Κίνα αυξήθηκαν καθώς το Πεκίνο αύξησε τα αποθέματα σιτηρών για να στηρίξει την αγορά εν όψει της φύτευσης για το νέο καλλιεργητικό κύκλο. Αυτό αντιστάθμισε την αδύναμη ζήτηση για ζωοτροφές από την κτηνοτροφική βιομηχανία, όπου οι χοιροτρόφοι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία