Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πολιτισμός

telh-kukloforias

Εκπνέει Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε ακινησία, μετά τη δίμηνη παράταση που έδωσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών.

lake-death

Οι τουρίστες συνήθως επισκέπτονται το Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου για να ζήσουν την καυτή ζέστη και τα άγονα τοπία. Αυτή τη φορά τους προσελκύει ένα άλλο φυσικό φαινόμενο, μια λίμνη που διατηρείται εδώ και έξι μήνες με τους επισκέπτες έκπληκτοι να θαυμάζουν τον αντικατοπτρισμό των λόφων που την περιβάλλουν στην επιφάνειά της.

ipsiles-thermokrasies-to2024

Το 2023 ήταν το θερμότερο έτος στην ιστορία -από το 1850 που καταγράφονται δεδομένα θερμοκρασίας- με μέση θερμοκρασία σε παγκόσμιο επίπεδο τους 14,98 βαθμούς Κελσίου, και κατά 1,48 βαθμούς Κελσίου θερμότερο από το προβιομηχανικό επίπεδο.

erythra

Η μεγαλύτερη διαδρομή που ακολουθούν τα εμπορικά πλοία κάνοντας τον διάπλου της Αφρικής αυξάνει έως και 70% τους ρύπους. Παράλληλα, η ανάγκη για επιτάχυνση στις ταχύτητες των πλοίων, προκειμένου να μειωθεί η διάρκεια των ταξιδιών, σημαίνει περισσότερες εκπομπές και επιπλέον πίεση στην οικολογική ισορροπία.

tractor-athens

Επισημοποιήθηκαν από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου και από τον επικεφαλής του θαλάμου επιχειρήσεων παρακολούθησης και ελέγχου κυκλοφορίας Θεοφάνης Αναγνώστου τα μέτρα της τροχαίας στην Αθήνα κατά την κάθοδο των αγροτών με τα τρακτέρ.

endinamosi-astikis-georgias

Με στόχο να συμβάλει στην ανάπτυξη της αστικής γεωργίας µέσω της αξιολόγησης και ενδυνάµωσης των υπαρχουσών πρακτικών καθώς και της διαμόρφωσης του πλαισίου των πολιτικών που σχετίζονται µε αυτήν, το νέο, χρηματοδοτούµενο απὀ την ΕΕ έργο «FOODCITYBOOST» ξεκίνησε επίσηµα τις εργασίες του, την 1η Ιανουαρίου 2024 µε την Ψηφιακή εναρκτήρια εκδήλωση (digital dick-off) να πραγματοποιείται στις 30 Ιανουαρίου 2024.

mavrogipas_2

Σύμφωνα την ανακοίνωση της Βουλγαρικής Εταιρείας για την Προστασία των Πτηνών (BSPB) που έγινε την Τετάρτη, οι μαυρόγυπες απελευθερώθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον το 2022.

Anguilla_anguilla_10-06__5_

Ένα ακόμα ταξίδι ζωής με τελικό προορισμό την θάλασσα των Σαργασσών, στην Καραϊβική, ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες για μια ομάδα χελιών, δώδεκα από τα οποία έχουν επάνω τους μια υπερσύγχρονη συσκευή GPS τελευταία τεχνολογίας. Η απελευθέρωση των χελιών από την λίμνη Βιστωνίδα έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Lifeel και υλοποιείται από το ΙΝ.ΑΛ.Ε. (Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας που εδρεύει στη Νέα Πέραμο Καβάλας).

Screenshot__60_

Ο πληθυσμός των πεταλούδων μονάρχη στα μεξικανικά δάση όπου περνούν τον χειμώνα έπεσε στο δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί αυτή την εποχή, προσφέροντας ένα ζοφερό στιγμιότυπο των ήδη απειλούμενων πορτοκαλί και μαύρων εντόμων.

17ηθνφ

Με την παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλας Κυριακίδου και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, ξεκινούν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο, οι εργασίες του Ενωσιακού Κέντρου Αναφοράς για την Ευζωία των Υδρόβιων Ζώων, του πρώτου εξειδικευμένου Κέντρου, στο πλαίσιο της ΕΕ.

Greenland-melted-ice

Η Γροιλανδία, μέρος της Αρκτικής, είναι το μεγαλύτερο νησί στον κόσμο, με έκταση περίπου 2,1 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από πάγο και παγετώνες και φιλοξενεί σχεδόν 57.000 ανθρώπους. Από τη δεκαετία του 1970 η περιοχή θερμαίνεται με διπλάσιο ρυθμό από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

agiou-valentinou-lupercalia

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια γιορτή που λαμβάνει χώρα στις 14 Φεβρουαρίου. Η ημέρα εορτάζεται από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αν και δεν είναι ημέρα αργίας και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και εμπορικές γιορτές.

kafes30

Πρώην σεφ του Λευκού Οίκου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αρκετά τρόφιμα, οι καλλιέργειες των οποίων μπορεί να υποστούν σημαντική μείωση ακόμη και με μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας, ανάμεσα τους ο καφές, το κρασί και η σοκολάτα.

MI_00033

Ονομάζεται Oqulus, είναι ένα kit καλλιέργειας μικρολαχανικών (microgreens) και φιλοδοξεί να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης να αποκτήσουν μία πιο ποιοτική και όμορφη ζωή.

belanidia-i-drys-to-iero-dentro-ton-arhaion-ellinon-20188

Πλέον η ζήτηση του φελλού γνωρίζει τεράστια άνθηση, καθώς όλο και περισσότερες βιομηχανίες αναζητούν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις αντί του πλαστικού και άλλων υλικών που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα, αναφέρει η Washington Post.

κοπη_πιτας_1

Σε μια μεγάλη εορταστική εκδήλωση, στη Χαλκίδα, έκοψε, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της για το 2024 η εταιρεία ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ με καλεσμένους όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, καλούς φίλους και συνεργάτες, αλλά και εκπροσώπους από την πολιτική ηγεσία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

AdobeStock_41953715-1

Από τα γνωστά φασόλια, φακές, ρεβίθια και μπιζέλια μέχρι τα λιγότερο γνωστά είδη, τα όσπρια έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τα πάντα, από την υγεία του εδάφους μέχρι την καθημερινή μας διατροφή, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών. Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων γιορτάζεται διεθνώς κάθε 10η Φεβρουαρίου με στόχο την αναγνώριση της σημασίας των οσπρίων ως παγκόσμια τροφή.

REFUGEE_WOMEN_ACADEMY

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με χαρά ανακοινώνουν την έναρξη νέου κύκλου δράσεων της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες, ενός πρωτοποριακού προγράμματος που αποσκοπεί στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για τις γυναίκες πρόσφυγες και τις αιτούσες άσυλο μέσω επαγγελματικής κατάρτισης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία