BACK TO
TOP
Δρώμενα

Κλικ στην Παγκόσμια Ημέρα Βάμβακος

Μετά από επίσημη αίτηση των Μπενίν (Δυτική Αφρική), Μπουρκίνα Φάσο (Δυτική Αφρική), Μάλι (Δυτική Αφρική) και Τσαντ (κεντρική Αφρική) για καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Βάμβακος από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ορίστηκε ο εορτασμός της στις 7 Οκτωβρίου 2019, με κεντρική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στη Γενεύη. Στο πλαίσιο της διοργανώνεται, μεταξύ άλλων, φωτογραφικός διαγωνισμός με τις συμμετοχές να κλείνουν στις 9 Σεπτεμβρίου.

aphotocontestcottondayN2

44
0

Ενθαρρύνονται οι φωτογράφοι να μεταφέρουν δυνατά και θετικά μηνύματα που υπογραμμίζουν τη σημασία της αλυσίδας αξίας του βαμβακιού, με θεματικές ενότητες «Από το χωράφι», «Στην Ίνα», «Παρασκευασμένο με βάση το βαμβάκι», «Γυναίκες στο Βαμβάκι». Υποβολή συμμετοχών μέσω email στο wcd@icac.org (με μέγιστο μέγεθος αρχείου τα 5MB, μεταξύ 2000 και 6000 πίξελ, αποθηκευμένες σε μορφή jpeg), με δικαίωμα αποστολής μίας φωτογραφίας σε κάθε κατηγορία.

Η διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Βάμβακος είναι προϊόν συνεργασίας των γραμματειών του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, του συνεδρίου για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη, του Διεθνούς Εμπορικού Κέντρου και της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος.

Σκοπός είναι η γνωριμία με το βαμβάκι και όλους τους σχετικούς με αυτό φορείς στην αλυσίδα της παραγωγής, της μεταποίησης, του εμπορίου, η ενθάρρυνση χορηγών να συνεχίσουν την παροχή στήριξης, η αναζήτηση συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα και επενδυτές στις αναπτυσσόμενες χώρες, η προώθηση τεχνολογικών εξελίξεων για περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξή του.

Στην πρώτη εκδήλωση του Οκτωβρίου αναμένεται να παραστούν επικεφαλής κρατών, διεθνών οργανισμών και στελεχών του ιδιωτικού τομέα. Σε θεματικές συναντήσεις με τη συμμετοχή εθνικών ενώσεων βάμβακος, ακαδημαϊκών, ΜΚΟ θα καλυφθούν θέματα προστιθέμενης αξίας, βιωσιμότητας, αγοράς.

Σε συνέδριο θα συζητηθούν οι προοπτικές για τα προϊόντα με βάση το βαμβάκι.

Θα φιλοξενηθεί έκθεση δραστηριοτήτων και προϊόντων σχετικών με το βαμβάκι και επίδειξη μόδας με σχεδιαστές από διαφορετικά μέρη του κόσμου και έμφαση στην Αφρική.

Απευθύνεται πρόσκληση η Μέρα Βάμβακος να γιορταστεί σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με στοιχεία του ICAC για το 2018, οι χώρες με την υψηλότερη παραγωγή είναι η Κίνα, η Ινδία, οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, το Πακιστάν, η Τουρκία, το Ουζμπεκιστάν και οι Μπενίν - Μπουρκίνα Φάσο – Τσαντ – Μάλι (C-4) και στις υψηλότερες θέσεις αναφορικά με τις εξαγωγές ο FAO (2018) έχει τοποθετήσει τις ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία, Αυστραλία και Μπενίν - Μπουρκίνα Φάσο – Τσαντ – Μάλι (C-4).


Περισσότερες πληροφορίες για την Παγκόσμια Ημέρα: www.wto.org/worldcottonday

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία