BACK TO
TOP
Κοινωνία

Αναβίωση της ελληνικής ορεινής ηπειρωτικής οικονομίας μέσω της πλατφόρμας «Λούπυ»

Εκλεκτά προϊόντα ορεινών και εν πολλοίς ξεχασμένων περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας έχει αναλάβει να προωθήσουν η ομάδα της Λούπυ με σχεδόν 140 κωδικούς τοπικών προϊόντων.

201223-lupie-mia-alepou-stirizei-tin-oreini-oikonomia

72
0

Μια παρέα από την Θεσσαλονίκη, που ανήκει στους λάτρεις της άγριας ομορφιάς των βουνών, δημιούργησε πριν από λίγους μήνες την «Aγορά» της Λούπυ, www.lupie.gr : «μια ηλεκτρονική πλατφόρμα πώλησης (e-shop) προϊόντων ορεινών και ημιορεινών παραγωγών, απευθείας στους καταναλωτές».

 Ήδη περισσότεροι από 10 παραγωγοί από τα Τζουμέρκα, τα Ζαγοροχώρια, την περιοχή του Μετσόβου, την Δυτική Μακεδονία, την ορεινή Χαλκιδική, τα ορεινά της Καβάλας και τα βουνά της Ευρυτανίας, ακολουθούν τα μονοπάτια της Λούπυ. Διαθέτουν οι ίδιοι  τα προϊόντα τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο(e-commerce) μέσω κινητής εφαρμογής, μηδενίζοντας το τεχνολογικό χάσμα που υπήρχε, πετυχαίνοντας πωλήσεις χωρίς μεσάζοντες.

Μέλι και όλα τα άλλα παράγωγα προϊόντα της μελισσοκομίας(κηρήθρα, πρόπολη, βασιλικός πολτός, κηραλοιφή κα), καρύδια, αρωματικά φυτά, βότανα και μπαχαρικά, καλλυντικά και διακοσμητικά κεριά ταξιδεύουν σχεδόν καθημερινά από τα κτήματα των ορεινών κοινοτήτων για τα φτάσουν πόρτα-πόρτα στα αστικά κέντρα.

Η διαδικασία συμμετοχής των παραγωγών στην πλατφόρμα είναι αυτοματοποιημένη και γίνεται κι από το κινητό τηλέφωνο. Ο παραγωγός αφού δημιουργήσει κατόπιν εγγραφής λογαριασμό στην Λούπυ, μπαίνει στην πλατφόρμα και ακολουθώντας τον οδηγό της εφαρμογής εκθέτει και πουλάει ηλεκτρονικά τα προϊόντα του που φτάνουν τελικά στον πελάτη, μέσω courier. Οι κωδικοί των προϊόντων στην πλατφόρμα προσεγγίζουν τους 140.

Πηγή: ΑΠΕ


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία