BACK TO
TOP
Προγράμματα

Πριμοδότηση αγροτικών φακέλων με νέα πράσινα κριτήρια Αναπτυξιακού

Την εισαγωγή νέων κριτηρίων για την ένταξη στον Αναπτυξιακό νόµο σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης µε έµφαση στη µοριοδότηση πράσινων επενδύσεων.

primodothsh-agrotikoi-fakeloi

Γιώργος Κοντονής

998
1

Πριμοδότηση σε αγροτικούς φακέλους με τα νέα πράσινα κριτήρια του Αναπτυξιακού

Η αλλαγή αυτή θα αφορά τους νέους κύκλους προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα πλαίσια διαφόρων καθεστώτων του Αναπτυξιακού Νόµου. Ένα από αυτά τα καθεστώτα που αναµένεται να αφορά και τον τοµέα της αγροδιατροφής (επενδύσεις στον πρωτογενή τοµέα και τη µεταποίηση αγροτικών προϊόντων).

Σηµειώνεται πως στον πρώτο κύκλο της αγροδιατροφής πραγµατοποιήθηκαν 330 αιτήσεις για επενδυτικά σχέδια ύψους 483,5 εκατ. ευρώ. Ο δεύτερος κύκλος προσκλήσεων Αναπτυξιακού αναµένεται να ξεκινήσει µέχρι το τέλος της Άνοιξης.

Σύµφωνα µε πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι άξονες πάνω στους οποίους σχεδιάζεται ένα «λίφτινγκ» στον Αναπτυξιακό νόµο αφορούν στην υποστήριξη της πράσινης µετάβασης, στην µεταποίηση στρατηγικών και κρίσιµων πρώτων υλών, στα ναυπηγεία και στη βιοµηχανία παραγωγής εξοπλισµού πλοίων και οχηµάτων, στη µεταποίηση τροφίµων και στην κλωστοϋφαντουργία.

Σε ό,τι αφορά στην µοριοδότηση, για την ένταξη στον Αναπτυξιακό, τα νέα κριτήρια αξιολόγησης των εταιρειών, που βρίσκονται υπό επεξεργασία µεταξύ άλλων, σχετίζονται µε τις εξής δράσεις:

  • Συνεργασία µε ερευνητικά ιδρύµατα/πανεπιστήµια για δράσεις έρευνας και καινοτοµίας.
  • Κατοχή πατεντών βιοµηχανικής ιδιοκτησίας.
  • Υψηλός δείκτης εξωστρέφειας (αξία εξαγωγών).
  • ∆ηµοσιευµένες ετήσιες εκθέσεις αειφορίας (ESG).
  • Εγκατάσταση επιχειρήσεων σε βιοµηχανικά πάρκα (οργανωµένους υποδοχείς).
  • Συγχωνεύσεις/Εξαγορές.



 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις