BACK TO
TOP
Θεσμικά

Με… ανάδρομο τον Ερμή το ανέβασμα εφαρμογής ΟΣΔΕ 2024 στο gov.gr

Μπορεί από την 1η Απριλίου 2024, σύμφωνα με τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, η εφαρμογή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2024 να έχει ανέβει τελικά στην ηλεκτρονική βάση του gov.gr. Ωστόσο, η υπόθεση των νέων δηλώσεων ΟΣΔΕ φαίνεται να έχει ακόμα πολύ δρόμο, καθώς… ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στον Κριό και… οι «καλικάντζαροι» του ΟΠΕΚΕΠΕ χορεύουν.

GOV-OSDE-2024

Γιάννης Πανάγος

5530
8

Με… ανάδρομο τον Ερμή το ανέβασμα της εφαρμογής του ΟΣΔΕ 2024 στο gov.gr


Στην αστρολογία λοιπόν, ο Ερμής γυρίζει φαινομενικά ανάδρομος για πρώτη φορά το 2024 στο ζώδιο του Κριού από την 1η Απριλίου μέχρι τις 26 Απριλίου 2024.  Όπως κάθε φορά για τρεις εβδομάδες περίπου η ροή της κανονικότητας στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις διακόπτεται και δημιουργούνται καθυστερήσεις, αναβολές, παρεξηγήσεις και διάφορα άλλα ευτράπελα στην καθημερινότητα μας…

Για να επιστρέψουμε όμως στον ΟΠΕΚΕΠΕ και το θέμα των ημερών, τελικά, με εντολή Αυγενάκη στον πρόεδρο Μπαμπασίδη άνοιξε η Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης στην online διαδικασία του gov.gr. Έγιναν μάλιστα και οι πρώτες δηλώσεις. Ωστόσο κανείς δεν εγγυάται και αυτή τη φορά ότι η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων θα προχωρήσει και όλα θα κυλίσουν αρμονικά. Οι «καλικάντζαροι» παραμονεύουν.  

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 959 της Agrenda

Το τελευταίο διάστημα έλαβε και πάλι χώρα η γνωστή παράσταση . Η «νέα κατάσταση» που έφερε πίσω ο υπουργός για τάχα καλύτερα στον ΟΠΕΚΕΠΕ – σε υπηρεσιακό επίπεδο- δεν άνοιγε την αίτηση ΟΣΔΕ 2024 γιατί ήθελε διακαώς αυτή να ναυαγήσει και να ανοίξει στο «νέφος» του ΟΠΕΚΕΠΕ, έτσι ώστε να κάνουν πάλι τη δουλειά τους οι γνωστοί - άγνωστοι με πολλά και κυρίως με το εθνικό απόθεμα.

Ο υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, βρέθηκε σε διπλό βέρτικο. Μια απλή διαδικασία ανεβάσματος της δήλωσης ΟΣΔΕ 2024 έπρεπε να περάσει από τις ευλογίες δύο ομάδων που επιχειρούσαν να την ρίξουν έξω. Της παλιάς φρουράς του ΟΠΕΚΕΠΕ που παρά τα 281 εκατ. ευρώ πρόστιμο δεν αλλάζει μυαλά και της παλιάς καραβάνας που ήθελε να ματαιώσει το άνοιγμα γιατί ήθελε να το πάει μετά τις πληρωμές του Πάσχα ή και του Ιουνίου, γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν μπορεί να κάνει ταυτόχρονα δύο δουλειές.

Επειδή οι πληρωμές έχουν καθυστερήσει και για να μην φαίνεται αυτό ήθελε να μεταφέρει την γκρίνια στην Αίτηση ΟΣΔΕ και παράλληλα να δουλέψει την επαναφορά της στο νέφος του ΟΠΕΚΕΠΕ μαζί με τα νεφελώματα των άγριων χρεώσεων στους αγρότες και τα ΚΥΔ.

Τελικά, αυτή την στιγμή, όπως φαίνεται και στην εικόνα, υπάρχουν οριστικές δηλώσεις ΟΣΔΕ 2024 που κατατέθηκαν ηλεκτρονικά, ατομικά βέβαια. Τα ΚΥΔ φαίνεται να ενεργοποιούνται μετά το Πάσχα (μην επιβαρυνθούν και με δώρο), χρόνος που δίνει και τη δυνατότητα να βελτιωθεί περαιτέρω η Αίτηση ΟΣΔΕ, εκτός και αν αρχίσουν πάλι τα By Pass, δηλαδή οι παρακάμψεις, μέχρι να αρχίσουν μαζικά οι δηλώσεις των αγροτών.

Ανεξάρτητα όμως από τα άνοιξε  κλείσε της εφαρμογής,  αυτό που ενδιαφέρει τους αγρότες είναι να απλοποιηθεί η αίτηση και να μειωθεί το κόστος. Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει για μια αίτηση που δεν έχει μεταβολές από την μια χρονιά στην άλλη και αυτές πλησιάζουν το 40% των αιτήσεων, γιατί δεν μπορεί να την υποβάλει μόνος του ο αγρότης ή με κάποιων βοήθεια νεότερων μελών της οικογένειας του, δωρεάν. Γιατί το κάθε κλικ στο νέφος του ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να πληρώνεται χρυσάφι. Στις προτάσεις που έλαβε για την ΚΑΠ ο κ. Αυγενάκης βρίσκονται προτάσεις απλοποίησης , ας τις βάλει εμπρός με εντέλλεσθε για να πιάσουν τόπο.

 

Σχόλια (8)
Προσθήκη σχολίου

03-04-2024 18:02Θυμωμένος αγρότης

Κανένας από τους γεωργούς δεν σας έδωσε το δικαίωμα να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα τους. Θα έπρεπε να ντρέπεστε όχι μόνο εσείς αλλά και οι γνωστοί άγνωστοι που σας έδωσαν τα στοιχεία.

Απάντηση

03-04-2024 15:44Νίκος

ΠΑΝΤΑ υπάρχουν αλλαγές σε ΟΛΕΣ τις αιτήσεις είτε λόγω αλλαγών επιλεξιμότητας είτε λόγω αλλαγών θεσμικού πλαισίου. Τα άλλα που λέτε στον κόσμο είναι μόνο για άσχετους.

Απάντηση

03-04-2024 11:15Γιωργος

Ετσι ηταν παντα η κατασταση,τωρα θα αλλαξει;;;;;μα αφου και δεν θελει,αλλα και ακομα και αν ηθελε,δεν μπορει ο ανθρωπος.ειναι αλλου ταγμενος και προσκυνημενος.κανει ο,τι του πουν οι τοποθετημενοι διπλα του απο τις στοες συμβουλοι,επικοινωνιολογοι.δεν τολμαει να ξεφυγει ουτε χιλιοστο απο αυτα που τον δασκαλευουν να πει και να κανει.οι δε συμβουλοι ειναι ανωτεροι στο μυαλο απο αυτον.διαβολεμενοι ορκισμενοι υπηρετες της νεας ταξης.ελεγχουν και κατευθυνουν τα παντα μεσα στην χωρα.δινουν εντολες στον χαζο που νομιζουμε οτι μας κυβερναει τις οποιες εχουν λαβει απο τα αφεντικα τους.παρακολουθουν τα παντα και τους παντες!!!!!ξενοι πρακτορες με τεραστια εξουσια πανω στο ζαβο.διευθετουν ολα τα θεματα οπως και τα αγροτικα,κατα τις επιταγες της νεας ταξης,οπως εκαναν και με τα εμβολια αλλα και με οποιοδηποτε αλλο θεμα.μεχρι και το μπαζωμα,παροτρυνση αυτων ειναι.τους εχει δοθει ανωθεν εξουσια απ'εξω και ελεγχουν ολη τη βουλη και τα υπουργεια και τα σωματα ασφαλειας και καθε δικαστικη αρχη.η πατριδα μας εχει αλωθει κι εμεις ασχολουμαστε και ψαχνομαστε ποτε θα μπει η επιστροφη φορου καταναλωσης και ποτε θα ανοιξει το οσδε.....!!!!!χεσμενους μας εχουν.μαλλον θελουν να μας διαλυσουν με ευχαριστηση κιολας.οποιος δεν μπορει να τα καταλαβει αυτα,ας συνεχιζει να ροχαλιζει.

Απάντηση

03-04-2024 09:42ΓΕΩΠΟΝΟΣ

η φωτογραφία που φαίνεται εαε2024 με πολλά ονόματα δίπλα πως βγήκε? Η εφαρμογή για δέσμευση αποδέσμευση δεν δουλεύει και οι εξαψήφιοι που βγάζει το σύστημα είναι του 2023.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

03-04-2024 09:24Ναχα έναν ταχυδρομο

Τελικά με τις επιδοτήσεις των αγροτών παιζονταν κ παιζετε ακόμη μεγάλο παιχνιδι και μεγάλο φαγοπότι. Έμεις οι μεγάλοι χαμένοι περιμενουμε όπως περιμενε η αλεπου να πεσουν τα λιοκια του κριαρια να πληρωθουμε. Όσα θέλουν δίνουν όσα θέλουν κόβουν κ λογαριασμό δεν δίνουν. Πέρασαν τα χρόνια μια ζωή ολόκληρη σας βαρέθηκα Αλλοίμονο στους νέους αγρότες κ κτηνοτρόφους. Καλημερα σ'όλους ........................, οκ.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές