BACK TO
TOP
Επιχειρηματικά Projects

Πολυεθνικές «καλοβλέπουν» την ελληνική φαρμακευτική κάνναβη

Επενδυτικές κινήσεις στην περιοχή της βόρειας Ελλάδας, σχετικές µε την καλλιέργεια και επεξεργασία βιοµηχανικής, αλλά και φαρµακευτικής κάνναβης, στην περίπτωση που η χώρα µας ψηφίσει το νέο νοµοθετικό πλαίσιο, ενδιαφέρονται να πραγµατοποιήσουν, σύµφωνα µε πληροφορίες της Agrenda, ξένες εταιρείες.

Πολυεθνικές «καλοβλέπουν» την ελληνική φαρμακευτική κάνναβη

9
0

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο επενδυτές από τον κλάδο της παραγωγής φαρµακευτικής κάνναβης από τις Ηνωµένες Πολιτείες Αµερικής, την Γαλλία, αλλά και το Ισραήλ βρέθηκαν πρόσφατα στην χώρα µας. Κατά ορισµένες πληροφορίες οι συγκεκριµένοι ενδιαφερόµενοι είδαν και κυβερνητικούς παράγοντες, προκειµένου να τους ενηµερώσουν για τα προσδοκώµενα οφέλη στην οικονοµία, από την ανάπτυξη της συγκεκριµένης βιοµηχανίας.

Σύµφωνα µε στοιχεία µελέτης που έφεραν µαζί τους οι επενδυτές, οι οποίοι δεν αποκλείουν αγορά καλλιεργούµενων εκτάσεων, εκτιµάται ότι ο τζίρος των φαρµάκων από κάνναβη, ενδέχεται να αγγίξει το αστρονοµικό ποσό των 220 δις ευρώ σε βάθος δεκαετίας, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα της φορολογικής διοίκησης. Σηµειωτέον, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, βάσει µελετών, η καλλιέργεια των συγκεκριµένων ειδών κάνναβης στην χώρα µας, κρίνεται ιδιαιτέρως αποδοτική, σε σύγκριση πάντα µε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.



Αλέξανδρος Μπίκας
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία