BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Αναζητείται μπάτζετ για εξισωτικές

Ανεξαρτήτως εκλογών, ο Οργανισµός Πληρωµών έχει πρόγραµµα. ∆εν χρειάζονται παροχές προς τους αγρότες για να αυξηθούν οι ψήφοι από την περιφέρεια. Η δουλειά γίνεται πλέον µεθοδικά και τώρα µένουν µόνο εκκρεµότητες που αναµένεται να κλείσουν ως το τέλος Ιουνίου. Κάτι ψίθυροι για το «µαράζι» των παλιών εξισωτικών δεν φαίνεται να ευοδώνεται! Μετά τις εθνικές εκλογές και µετά την αλλαγή του υπουργού και µέχρι να πιάσει ο επόµενος τα κιτάπια να δει που βρισκόµαστε και τι µένει να γίνει, το ξαναβλέπουµε! Σε κάθε περίπτωση πρέπει να µην πάρουν χαµπάρι οι κοινοτικοί ότι αναζητείται µπάτζετ, γιατί…. δεν προβλέπεται!

zaria

13
0

Το γεγονός είναι ότι τα συµπύρηνα ροδάκινα φέτος στη χώρα µας θα είναι λιγότερα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών, πάλι, έσπευσε να δηλώσει επιφυλακτικός για τι έχουν αλλάξει –όπως λέει- οι καιρικές συνθήκες και έχουµε βροχοπτώσεις και ζηµιές. Αυτό σηµαίνει ότι µε µια βροχούλα, θα µιλάει στους παραγωγούς για υποβάθµιση της ποιότητας και άρα «συγκράτηση» της τιµής…  ∆ηλαδή τα γνωστά!

Αδυνατούν, σου λέει, εδώ και καιρό, να υποβάλλουν οι αγρότες διοικητικές πράξεις για τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης του περασµένου έτους, προκειµένου να προβούν σε τυχόν διορθώσεις, γεγονός που ταυτόχρονα τους µπλοκάρει και από την αίτηση ένταξης στο 14χίλιαρο. Και µπορεί να µη χωράει πολλούς και οι ενδιαφερόµενοι να είναι λίγοι, αλλά οι αρµόδιοι στην πλατεία Βάθη έβγαλαν ως όφειλαν τη σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο και µάλιστα 32 σηµείων, προς κάθε ενδιαφερόµενο.

Ξεκίνησε, σου λέει, η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρµας για την υπαγωγή στη ρύθµιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταµεία σε έως και 120 δόσεις. Χαρά οι αρµόδιοι! Χαρά και οι ενδιαφερόµενοι! Μόνο που στην περίπτωση αυτή ο κόσµος είναι πολύς και µπορεί να λένε απ’ το υπουργείο Εργασίας ότι «η  πλατφόρµα θα είναι εύχρηστη και η διαδικασία θα µείνει ανοιχτή έως τα τέλη του Σεπτέµβρη», αλλά κάποιοι βάζουν στοίχηµα ότι ανά δύο µέρες θα κολλάει!

Κι ενώ η ρύθµιση των 120 δόσεων ήρθε για να διευκολύνει µεγάλη µερίδα των αγροτών, οι ΤΟΕΒ άρχισαν τη γκρίνια! Από τη µία είναι οι οφειλές των Οργανισµών Εγγείων Βελτιώσεων προς τη ∆ΕΗ και η απαίτηση της επιχείρησης για ρευστό και άµεσα και από την άλλη οι παραγωγοί που χρωστούν στα ΤΟΕΒ για τα αρδευτικά, αλλά µπήκαν στη ρύθµιση και πάει πίσω η αποπληρωµή. Πώς να αντέξουµε, λέει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τιτανίου, που «κρατάµε ανοιχτά τα δίκτυα µε ασφαλιστικά µέτρα προσωρινά ως τον Οκτώβριο, γιατί είµαστε εν µέσω καλλιεργητικής σεζόν»; Το ζητούµενο, συνεχίζει, είναι να γίνουν συνολικές και όχι αποσπασµατικές παρεµβάσεις στο αρδευτικό θέµα!

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία