BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Silver alert στο µέγαρο της πλατείας

Στο µέγαρο της πλατείας αλήθεια τι γίνεται; Μετά τις ευρωεκλογές, αναζητούνται οι ένοικοι του. Στο τέλος θα βγει silver alert! Είπαµε, ανέξοδοι οι απολογισµοί έργου, αλλά τίποτα; Βέβαια, τώρα, υπάρχει η «µάχη της ψήφου» και οσονούπω θα υπάρξουν αποκαλύψεις (λέµε τώρα...), αφού υπάρχουν ανοικτοί λογαριασµοί προγραµµάτων, το βάρος των οποίων βέβαια πέφτει στους γενικούς.

zaria

12
0

Τα λέµε συνεχώς εδώ και χρόνια, πως παραγωγική ανασυγκρότηση δεν στήνεται όταν οι κυβερνώντες περιορίζονται σε επιδερµική διαχείριση και σε «κουπόνια» προγραµµατικών προσφορών που επί τω πλείστω εξαργυρώνονται µέσα από κοινοτικά προγράµµατα! Σε αυτό το πλαίσιο, δεν γίνεται και η Κοινή Αγροτική Πολιτική να βαφτίζεται «Εθνική», και στο τέλος να µην µένει τίποτα, ούτε µαρµαρόσκονη... Εξάλλου, και την περασµένη 10ετία για δεκανίκια επιδοτήσεων µιλούσαν, που ήθελαν να τα πετάξουν.

Ένα µήνα πριν τις εθνικές εκλογές και µε αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα Ασφάλειας Τροφίµων, ο υπουργός Σταύρος προχώρησε σε απολογισµό της δράσης του ΕΦΕΤ. «Σκοπός µας η αγορά να ξέρει ότι οι έλεγχοι είναι ουσιαστικοί, δεν είναι έλεγχοι βιτρίνας. Σκοπός µας να ψάχνουµε, αλλά να µη βρίσκουµε παραβάσεις» είπε χαρακτηριστικά. Με τον πρόεδρο Χρόνη να συµπληρώνει ότι πλέον δουλεύουµε σαν καλοκουρδισµένη χορδή.

Βέβαια, όλα αυτά να και αναµένονται αλλαγές κι αυτό είναι κάτι που φοβίζει πολύ τον υπουργό της πλατείας. Μόνος του άλλωστε καρφώθηκε. «Για τον προγραµµατισµό του µέλλοντος και εφόσον ο λαός ξαναεµπιστευτεί τη διακυβέρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ, θα δηµιουργήσαµε Γενική Γραµµατεία Ελέγχων» είπε!

Το ισπανικό υπουργείο Γεωργίας θα «αποσύρει» 30.000 τόνους πυρηνόκαρπων, προκειµένου να ρυθµίσει την αγορά λόγω της αναµενόµενης αυξηµένης παραγωγής και να υπάρξει ισορροπία µεταξύ προσφοράς και ζήτησης…  Την ίδια ώρα ο δικός µας πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών σπεύδει να δηλώσει επιφυλακτικός για τι έχουν αλλάξει -όπως λέει- οι καιρικές συνθήκες και έχουµε βροχοπτώσεις και ζηµιές, παρά το ότι δεδοµένα φέτος τα συµπύρηνα ροδάκινα θα είναι λιγότερα!

Αµύγδαλα στηρίζει φουλ ο υφυπουργός Κόκκαλης. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ τον ενηµέρωσε ότι η απώλεια παραγωγής του 2017 της καλλιέργειας αµυγδάλου στο νοµό Λάρισας εντάχθηκε στα ΠΣΕΑ του 2017, ενώ οι απώλειες αµυγδαλοπαραγωγών όλης της χώρας για το 2019 από µη καλυπτόµενα ασφαλιστικά αίτια θα… πέσουν στα de minimis. Μάλιστα, οι διαδικασίες όχι µόνο έχουν ξεκινήσει, αλλά θα ολοκληρωθούν –σου λέει- το επόµενο διάστηµα. Άλλωστε, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΡΓΑ «Οι χρόνοι µε τους οποίους «τρέχουν» πλέον οι εκτιµήσεις είναι σαφώς καλύτεροι από εκείνους που είχαµε παραλάβει στην έναρξη της θητείας µας»! Ξεκάθαρο! Γι’ αυτό µέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχει κοινοποιηθεί η  πλειονότητα των πορισµάτων για το έτος 2018! Άψογα!                  

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία